Konačno Milan i Inter odigraše sjajan derbi!

Nisu ono što su bili, ali su konačno odigrali pravi fudbalski derbi. Sjajna predstava na "San Siru", koju je Nemanja Vidić posmatrao sa klupe.

Fudbal 24.11.2014 | 16:30
Konačno Milan i Inter odigraše sjajan derbi!

Nisu ono što su bili prema finansijskoj moći i fudbalskoj snazi, ali su željnim navijačima konačno prikazali pravi fudbal.

Uprkos očajnim igrama u većem delu sezone, zbog čega je jedan od dva slavna milanska velikana već promenio trenera, Milan i Inter odigrali su odličan, 183. "Derbi dela Madonina", na punom stadionu.

Pobednika u 12. kolu Serije A nije bilo, a mogli su lako i jedni i drugi da proslave najslađu pobedu podno "Curva Sud" odnosno "Curva Nord": Milan - Inter 1:1 (1:0).

Na debiju povratnika na klupu "nerazura", Roberta Manćinija, dok je s druge strane u derbijima, kao trener debitovao Filipo Inzagi, prvi gol postigao je Žeremi Menez u 23. minutu (majstorija), a izjednačio je Džoel Obi u 61. minutu (majstorija, takođe).

Posle izjednačenja, prvo je prečku u situaciji "1 na 1" sa Samirom Handanovičem pogodio Stefan El Šaravi, da bi već u narednoj akciji, na drugoj strani, neubedljivi Mauro Ikardi poslao "drop kik" na okvir gola iznad glave Dijega Lopeza.

Ikardi je morao da se upiše u strelce već u 8. minutu, kada je istrčao sam pred Lopeza, posle katastrofalne greške Sulija Muntarija, ali je početnički šutirao ("šutirao") i prizvao vođstvo Milana, prema nepisanom fudbalskom pravilu. Do tog vođstva možda ne bi došlo da je sudija Marko Gida nedugo zatim poslao Muntarija na zasluženo tuširanje pre ostalih, kada je divljački, laktom u lice, napravio veliku posekotinu Dodou.

Manćini, koji je u prvoj eri na klupi Inter nakupio nekoliko pobeda nad Milanom, prebacio je ekipu u "default" formaciju 4-4-2, a to je našeg Nemanju Vidića koštalo klupe, što je donekle između redova "Manćo" i najavljivao, ali je zato naš reprezentativac Zdravko Kuzmanović bio starter i bio jedan od najboljih na terenu.

Uloge tragičara mogu da podele El Šaravi i Ikardi, koji su podelili po jedan tragikomičan promašaj bez da im je iko smetao pred golmanima. Ikardi je potom majstorski "hvatao" loptu na centaršut Fredija Gvarina, a poslednju šansu na susretu imao je Andrea Poli u 94. minutu. Tada je njegova "spora" lopta "pola sata" putovala ka golu Handanoviča i otšetala u korner na zaprepašćenje većeg broja navijača na tribinama, Milanovih.

Milan sada ima 18 bodova, Inter jedan manje.

U tom smislu, niko nema razloga da bude zadovoljan posle derbija u kom je upisan 54. prvenstveni remi, uz 68 pobeda Intera i sedam manje Milana.

Ali "kalčo" je to, tu je odavno najvažnije ne izgubiti. Naročito kada su na drugoj strani "oni drugi".

Komentari / 0

Ostavite komentar