PL, 12. kolo: ''Luzerpul'' i preokret Totenhema!

Slavni klub i dalje se nije podigao sa trave od kada se prošlog proleća legendarni kapiten okliznuo i povukao sve sa sobom dole... Posle tri poraza u četiri utakmice, "pevci" su iščupali pobedu na severu, uprkos ranom vođstvu Hala. Presudilo isključenje Ramireza u 50. minutu.

Fudbal 24.11.2014 | 14:00
PL, 12. kolo: ''Luzerpul'' i preokret Totenhema!

Liverpul se, očigledno, još nije pridigao na noge, od kada se u finišu prošle sezone, u jeku borbe za titulu, legendarni kapiten trofejnog kluba okliznuo i povukao sve sa sobom dole...

Na mestu gde je prošle sezone, u pretposlednjem kolu Premijer lige, potvrđena predaja titule u ruke Mančester sitija, "redsi" su doživeli novu rezultatsku katastrofu.

Kristal Palas - Liverpul 3:1 u meču 12. kola Premijer lige, za treći uzastopni poraz ekipe Brendana Rodžersa!

Poslednji put kada je Liverpul nekoga pobedio u ligi, bio je 19. oktobar, a ta tri boda Rodžers je osvojio autogolom Stivena Kolkera u 95. minutu na gostovanju Kvins Park Rendžersu.

Ove nedelje, na "Selhurst parku", Liverpul je poveo u 2. minutu pogotkom Rikija Lamberta, koji je dobio ulogu startera umesto povređenog Marija Balotelija, ali onda... Dvajt Gejl izjednačio je u 17. minutu, a onda su Džo Ledli u 78. i Mile Jedinak, sjajnim golom iz slobodnjaka, u 81. minutu, patosirali slavnog gosta!

U poslednje četiri utakmice Premijer lige, "Luzerpul" je osvojio bod, protiv Hala, na "Enfildu" (0:0), posle čega su usledili porazi od Njukasla (1:0), Čelsija (1:2) i, sada, Kristal Palasa, tima koji se nalazio u očajnoj formi do ovog popodneva.

Ekipa Nila Vornoka dočekala je rivala sa četiri poraza u poslednjih pet kola, uz jedan remi. Plavo-crveni bili su bez pobede od 27. septembra, a ovoj su se posebno radovali.

Sve je potsećalo na prethodni sudar ova dva tima, u pretposlednjem kolu prošle sezone. Liverpul je tada stigao u London posle poraza od Čelsija na "Enfildu" i čuvenog klizanja Stivena Džerarda. Poveli su Rodžersovi momci sa ekspresnih 0:3 i onda primili tri gola za 11 minuta u finišu, za potpuni gubitak kontrole pred rasplet.

A, to je Mančester siti surovo kaznio...

Naš Lazar Marković na klupi je presedeo utakmicu u kojoj je njegov tim doživeo šesti poraz u 12 kola, uz četiri pobede. Liverpul ostaje na 11. poziciji sa 14 bodova, a šanse da ga prestignu ili stignu do kraja ove runde imaju Totenhem, Hal i Aston Vila.

Palas je, posle treće pobede u ligi, stigao do 11. boda i izašao iz zone ispadanja.

Legendarni Gari Lineker objasnio je u čemu je problem Liverpula. Nema više tandema Luis Suarez (otišao) - Danijel Staridž (dugo povređen). Njih dvojica imali su nadimak "SAS" (Suarez and Sturridge), a svi znamo šta SOS znači...

Deja-vu.

Na prethodnom gostovanju, fudbaleri Totenhema gubili su od Aston Vile 1:0 kada je isključen igrač rivala, tada Kristijan Benteke u 65. minutu, posle čega su "pevci" uspeli da "okrenu" utakmicu u svoju korist golovima Nasera Čadlija u 84. i Harija Kejna u 90. minutu.

Ove nedelje, na još jednom gostovanju, ekipa Maurisija Poketina gubila je 1:0 od Hala, kada je isključen fudbaler tog tima Gaston Ramirez (50. minut), a usledio je novi preokret za pobedu - golovima Kejna u 61. i Kristijana Erikenena, pogađate, u 90. minutu, Totenhem je izbegao novi neuspeh u nizu...
Hal - Totenhem 1:2 (1:0).

"Tigrovi" su poveli pogotkom Džejka Livermora u 9. minutu, igrača koji je prošao sve mlađe kategorije Totenhema i kasnije debitovao za prvi tim.

"Pevci" u četvrtak u Ligi Evrope, na "Vajt Hart Lejnu" dočekuju Partizan, koji je takođe danas zabeležio pobedu, nad Napretkom (3:1). U prvom susretu u Beogradu bilo je 0:0.

Poketinu je "pao kamen sa srca", jer je uoči gostovanja na krajnjem severo-istoku Engleske imao seriju od tri poraza u četiri kola, a očekuju ga jake utakmice sa Evertonom kod kuće i Čelsijem u gostima. S ova tri boda, Totenhem je ostavio Liverpul na 12. poziciji i otišao na deseto mesto sa 17 bodova, dok je Liverpul, glatko poražen danas u Londonu u meču sa Kristal Palasom, ostao na 14.

Ovo je bila treća pobeda "sparsa" na strani, uz dva remija i samo jedan poraz, ali "Lejn" je problem ove sezone: 2-0-4.

U poslednje tri utakmice Totenhema u Premijer ligi, sa Aston Vilom, Stouk sitijem i Halom, dodeljen je po jedan crveni karton, svaki put za domaći tim.

REZULTATI 12. KOLA:

U nedelju:

Kristal Palas - Liverpul 3:1 (1:1)
/Gejl 17, Ledli 78, Jedinak 81 - Lambert 2/

Hal - Totenhem 1:2 (1:0)
/Livermor 9 - Kejn 61, Eriksen 90/

U subotu:

Čelsi – VBA 2:0 (2:0)
/Kosta 11, Azar 25/

Everton – Vest Hem 2:1 (1:0)
/Lukaku 26, Osman 74 – Zarate 56/

Lester – Sanderlend 0:0

Mančester siti – Svonsi 2:1 (1:1)
/Jovetić 19, Ture 62 – Boni 9/

Njukasl – KPR 1:0 (0:0)
/Sisoko 78/

Stouk – Barnli 1:2 (1:2)
/Volters 33 – Ings 12, 13/

Arsenal - Mančester junajted 1:2 (0:0)
/Žiru 90+5 - Gibs ag 56, Runi 85/

U ponedeljak:

Aston Vila - Sautempton

TABELA: Čelsi 32, Sautempton (-1) 25, Mančester siti 24, Mančester junajted 19, Njukasl 19, Vest Hem 18, Svonsi 18, Totenhem 17, Arsenal 17, Everton 17, Stouk 15, Liverpul 14, VBA 13, Sanderlend 13, Hal 11, Kristal Palas 11, Aston Vila (-1) 11, Lester 10, Barnli 10, KPR 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar