Veliko povjerenje i čast za Divca!

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije reizabran je na generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta u Bakuu za člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta.

Ostali sportovi 24.11.2014 | 13:15
Veliko povjerenje i čast za Divca!

Vlade Divac nastaviće da predstavlja Evropu u Izvršnom odboru Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) do 2017, a prvi put na tu funkciju izabran je 2010. godine.
"Velika je čast ukazana i meni i Olimpijskom komitetu Srbije što sam izabran da predstavljam Evropu u Izvršnom odboru ANOK i u narednom mandatu. Veoma je važno za Srbiju da ima što više predstavnika u najznačajnijim svetskim sportskim organizacijama. Naša delegacija imala je veći broj sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta i drugih nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kojih smo razgovarali o predlogu nove Olimpijske agende", poručio je Divac.

Pored Divca u radu 43. sednice generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta u Bakuu učestvovalo je 300 delegata iz 49 nacionalnih olimpijskih komiteta Evrope, a Srbiju su predstavljali i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner.

Naredna generalna skupština Evropskih olimpijskih komiteta biće održana sledeće godine u Pragu.

Komentari / 0

Ostavite komentar