Provjera putem SMS-a

Građani i vozači u RS odnedavno imaju mogućnost da putem SMS-a provjere rok važenja dokumenata, dobijaju obavještenja o njihovom isteku i steknu uvid u novčane kazne ili izrečene bodove koje imaju.

Republika Srpska 24.11.2014 | 09:45
Provjera putem SMS-a

Vlada RS je prihvatila na 85. sjednici Informaciju o usluzi SMS servisa za građane Republike Srpske, a koju implementira MUP RS.

Informacije će se moći dobiti slanjem poruke na broj 091 110 122 po cijeni od 0,10 KM, uz prethodnu obavezu registracije za ovaj servis u mjestu prebivališta.  

Putem SMS servisa moguće je primati obavještenje o isteku dokumenata, i to 30 dana unaprijed, provjeriti koliko je izrečeno kaznenih bodova i koliki je iznos kazni u saobraćaju, dobiti informaciju kada ističe registracija vozila.

Takođe, građani koji podnesu zahtjev za izdavanje lične karte, vozačke dozvole ili putne isprave putem poruke će moći saznati  do koje faze se došlo u njegovom rješavanju.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova RS će biti prvi nadležni organ za izdavanje dokumenata u okruženju koji je omogućio dostavljanje navedenih informacija građanima putem SMS servisa", stoji u saopštenju Vlade RS.

Iz MUP-a RS su nam u petak potvrdili kako je broj za poruke aktiviran te da se detaljnija obavještenja o funkcionisanju servisa mogu očekivati u narednom periodu  kada će građani putem plakata i letaka biti detaljnije informisani.

Banjalučanin Dušan S. podržao je ovu ideju i kazao kako će servis dobro doći onima koji nemaju praksu da provjeravaju rok važenja dokumenata,  kao što se njemu ljetos desilo, kada je krenuo na more, pa se morao vratiti.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sandra

24.11.2014 08:54

A može li se provjeriti kada ce mi biti plata? Majku im lopovsku, da provjeravam kazne...hm

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

24.11.2014 09:21

MUP se pravi blesav. U normalnim zemljama te pismom na kućnu adresu obavijeste o isteku dokumenata. I kome ide lova od sms poruka...?

ODGOVORITE
Name

selo

24.11.2014 10:45

Bravo crni gruja bas je tako ukratko sve da ja nista ne komentarisem !!!!

ODGOVORITE
Name

marija

24.11.2014 11:21

Idite djeco iz ove lopovske drzave dok je vrijeme.

ODGOVORITE