Navijači odustali od protesta

Uprkos najavama desničarskog pokreta "1389", danas nije bilo protesta ispred Ambasade Turske u Beogradu, u Krunskoj ulici, povodom ubistva navijača "Crvene Zvezde" Marku Ivkoviću u Istambulu. Centar grada bio pun policije.

Srbija 23.11.2014 | 15:05
Navijači odustali od protesta

Protest je trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbednosti obezbeđivali državne institucije i ambasade u centru grada.

Pripadnici snaga MUP-a bili su na platou ispred zgrade Skupštine Beograda i Doma Narodne Skupštine.

Na tom prostoru nalazilo se desetak autobusa i džipova MUP-a, a neki pripadnici policije nosili su opremu za razbijanje demontstracija.

Najpre je bilo najavljeno da će se demonstranti oko 12 sati okupiti kod turske ambasade, pa zatim ispred "Zvezdine" Marakane, ali se, kako je javio Tanjugov izveštac sa lica mesta, u to vreme okupilo manja grupa uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračar, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali niko se nije pojavio.

U petak uveče u Istanbulu ubijen je navijač Zvezde Marko Ivković (25) uoči košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda.

Nekoliko stotina građana okupilo se sinoć isped turske ambasade u Beogradu kako bi protestovali zbog ubistva navijača.

Oni su nakon što su odali počast Ivkoviću i zapalili sveće u crkvi Svetog Marka, ispred ambasade palili baklje i pevali Zvezdine pesme.

Policija nije dozvolila navijačima da se približe zgradi diplomatskog predstavništva.

Komentari / 0

Ostavite komentar