Kako da izgradite sopstveni stil

Obavezno štivo za sve one koji su zapali u modnu rutinu...

Moda i ljepota 23.11.2014 | 14:17
Kako da izgradite sopstveni stil

Zapitajte se - koji su vam omiljeni modni predmeti? Koje već posedujete? Koje biste hteli da imate?

Prođite kroz ormar i izdvojite sve ono što najradije nosite. Možda su to čupavi džemperi, možda košulje, možda suknje ‘pencil’ kroja. Šta god vam bilo omiljeno, verovatno u vašem ormaru postoji u raznim bojama i modelima. Možda imate sopstvenu modnu uniformu, a da toga niste ni svesni. Ukoliko je imate, držite se nje, jer vam ona verovatno odlično stoji. I štedi vreme svaki put kada se spremate za izlazak i nemate pojma šta da obučete.

Nema ničeg lošeg u klasičnim komadima - Nemojte da smetnete s uma da su trendovi prolazni, a stil večan. Kroz brojne izvrsne stilove redovno se provlače klasični komadi. Vodite računa da ih ne izbegavate i da u svoj ormar smestite sve ono što čini kvalitetnu osnovu svakog stila. Šalovi i marame, kvalitetne naočare za sunce, mala crna haljina i odlično krojen sako samo su neki od predmeta koje bi u garderobi trebalo da ima apsolutno svaka žena, bez obzira na svoj stil.

Fantastičan stil se ne gradi preko noći - Kao ni garderoba koja oduzima dah. Osim ako ne dobijete na lutriji i krenete u pohod na modne prestonice širom sveta. Vaš stil će s vremenom evoluirati i izmeniti se, i to je potpuno u redu. Ono što će vam zasigurno pomoći u građenju stila je pametna kupovina. Izbegavajte impulsivnu kupovinu jer ćete se verovatno naći u situaciji da vam se već za nedelju dana ne sviđa ono što ste kupili. Kupujte promišljeno, birajte kvalitetne materijale i krojeve i vodite računa da vam savršeno stoje. Sve što vam je malčice malo ili odeća za posebne prilike koje verovatno nikada nećete dočekati, koliko god bili jeftini, korak su unazad na putu do savršenog stila.

Imajte modni uzor - Nažalost, nismo svi toliko talentovani da stvaramo modne trendove i da imamo jedinstveni stil koji smo u potpunosti sami osmislili i izgradili. U redu je imati modne uzore i inspirisati se njihovim omiljenim komadima. Kada vam se nešto naročito svidi, sačuvajte sliku i bacite se u potragu za sličnim komadom. Nemojte očajavati ako komad koji ste zapazili košta pravo malo bogatstvo koje ne možete priuštiti ni u najluđim snovima - zaputite se u prodavnice tekstila i dajte krojačici da vam po meri sašije nešto slično.

Dovedite garderobu u red - Redovno bacajte sve ono što je iznošeno, preveliko, pretesno, kao i ono što vam jednostavno ne stoji. Sve to nepotrebno zauzima prostor u vašem ormaru i unosi zbrku u vaše kombinacije. Umesto da čuvate haljinu koju ćete možda nekad opet poželeti da nosite, radije je poklonite ili prodajte i kupite novu koju ćete odmah poželeti da obučete.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar