Postoji opasnost da se pojavi novi Šešelj

Lider Građanske inicijative SDP sa Kosova Oliver Ivanović ocenio je da forsiranje kosovske nezavisnosti može da destabilizuje Srbiju i da izazove da se pojavi "novi Šešelj".

Srbija 23.11.2014 | 13:41
Postoji opasnost da se pojavi novi Šešelj

- Ovaj (Vojislav Šešelj) je istrošen, prošlo je njegovo vreme. Ali se u vremenu koje dolazi može pojaviti novi radikalni lider sa ekstremnim stavovima, koji će plivati na talasu frustracije srpskog naroda, koja nije smanjena već je samo gurnuta u stranu, potisnuta svakodnevnim problemima - rekao je Ivanović u intervjuu iz pritvora, koji je dao za novosadski "Dnevnik".

On je dodao da se videlo kako ta frustracija lako izlazi na površinu u  slučaju incidenata na fudbalski utakmici Srbija - Albanija u Beogradu, kao i u slučaju premijera Albanije Edija Rame.

- Na to Evropa mora ozbiljno da računa, jer stabilnost Zapadnog Balkana je njen interes isto koliko je i naš. A ta stabilnost se ne može ostvariti bez stabilnosti Srbije - rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović je deset meseci u pritvoru na Kosovu, jer je osumnjičen da je 1999. godine počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stari moj

24.11.2014 21:34

Ja nisam za ideje Šešelja,al da je lik- jeste svakako ! Međutim,poslednji koji treba komentarisati slučaj "Šešelj" je ovaj Ivanović! On je deset mjeseci u zatvoru tzv. republike Kosovo,osumnjičen je da je ubijao ,što Šešelj nije radio !Odjednom isti optužuje i upozorava kako frustracije Srpskog naroda isplivavaju na površinu !!!? Po meni lično ovaj lik ne treba izaći nikada napolje jer se plaši šta će dalje biti ,ne pominje albanske želje i namjere,te mu je sigurno mjesto ono gdje je sada ! Čipovan lik,siguran sam...ispitivanja CIE, su počela !

ODGOVORITE