Zvezda i Galata još dva puta ove sezone?!

Postoji scenario prema kojem će srpski i turski klub igrati i u Top 16 fazi. Naravno da to sada niko ne želi...

Košarka 22.11.2014 | 23:00
Zvezda i Galata još dva puta ove sezone?!

Rezultat meča Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom, pao je već u petak uveče potpuno u drugi plan, zbog ubistva srpskog navijača u Istanbulu.

Tom utakmicom, završen je dvoboj srpskog i turskog vicešampiona u prvoj fazi. Ono što bi moglo da brine je da i dalje postoji šansa da se ta dva tima sastanu i u Top 16 rundi.

S obzirom na to da će Olimpijakos sasvim sigurno biti prvi na tabeli Grupe D, jasno je da će u narednu fazu sa ekipom koja bude treća.

U drugoj grupi Top 16 runde zajedno će otići timovi koji zauzmu drugu i četvrtu poziciju, što bi, iz trenutne perspektive, mogli da budu upravo Zvezda i Galata.

Nema dileme da bi organizacija tih utakmica nosila ogroman rizik i veliki izazov za bezbednosne službe.

Turski državni organi pokazali su u petak da nisu sposobni da se izbore za tim zadatkom, za razliku od srpske, koja je ove jeseni veliki broj ratobornih navijača Bešiktaša obezbedila tokom boravka u Beogradu i ispratila ih kući žive i zdrave sa stadiona Partizana.

Istanbulska policija naredni veliki test imaće u poslednjem kolu prve runde Evrolige, kada će u taj grad doputovati Olimpijakos.

Trenutna tabela Grupe D izgleda ovako: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda Telekom 3-3, Galatasaraj 3-3, Neptunas 3-3, Laboral Kuća 2-4, Valensija 1-5.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

huligani-jebite se

22.11.2014 23:37

Jebes sport , ako dolazi do povreda i ubijanja

ODGOVORITE