Delija: Evo kako je bilo u istanbulskom paklu!

U razgovoru za portal vice.com navijač crveno-belih Dušan Jovanović objasnio je šta se u petak događalo u istanbulskoj dvorani, tokom utakmice Galatasaraja i Zvezde.

Košarka 22.11.2014 | 20:00
Delija: Evo kako je bilo u istanbulskom paklu!

Dok su se ispred hale "Abdi Ipekči" u petak uveče sukobljavali navijači i policija, dok se u bolnici neuspešno vodila borba za život preminulog Marka Ivkovića, grupa pristalica Zvezde ipak je ušla u dvoranu i gledala utakmicu.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović otkrio je u subotu da su domaći navijači tokom cele utakmice pevali "Srbe u bunar", da su se zatrčavali ka grupi gostiju, a fotografije na društvenim mrežama otkrile su da su i za vreme meča isticane i zastave Albanije i Bosne i Hercegovine.

Kako je bilo u dvorani, u subotu je za portal vice.com govorio Dušan Jovanović, jedan od navijača Zvezde koji su bili u njoj u petak uveče.

"Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen", rekao je Dušan, dok se spremao da krene za Beograd.

"Unutra je isto bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali nas bakljama, stolicama, topovskim udarima... Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali".

Dodao je i da su se navijači Galatasaraja konstantno obraćali gostima iz Srbije.

"Prećeno nam je na srpskim jeziku, pevale su se uvredljive pesme, mahalo se albanskim i bosanskim zastavama. Jako neprijatno. Sramota", rekao je Jovanović.

Dušan je rekao da je obezbeđenje u hali ipak bilo dobro organizovano i da su zvezdaši bili okruženi po jednim prstenom redara i policije.

U razgovoru za Vice Srbija, jedan od poznatijih "Delija" rekao je da je ispred dvorane bilo "stvarno gadno", kao i da je dogovor da nijedan član navijačke grupe ne daje izjave.

Navijači Crvene zvezde organizovaće danas (subota, 22. novembar) u 18.00 časova ispred crkve Svetog Marka skup, na kome će okupljeni odati poštu stradalom navijaču Crvene zvezde izi Zemuna.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

posten

22.11.2014 19:12

Zasto je dogovor da nijedan clan navijacke grupe nedaje izjave.Zbog cega?Nesto nestima u svemu ovome.

ODGOVORITE
Name

zastave ?

22.11.2014 21:29

mahalo se albanskim i bosanskim zastavama. Jako neprijatno. Sramota", rekao je Jovanović... ovaj bi trebo posjetiti najblizeg psihijatra..nije mu lako. Zali boze mladog momka ..neka mu je laka zemlja.

ODGOVORITE