PL BiH: Široki jesenji prvak, remi Radnika, poraz Mladosti

U derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski i Široki Brijeg odigrali su razočaravajućih 0:0 i podijelili po bod, kojim će više zadovoljni biti gosti sa Pecare koji su tako postali jesenji prvaci naše zemlje.

Fudbal 22.11.2014 | 16:20
PL BiH: Široki jesenji prvak, remi Radnika, poraz Mladosti

Široki Brijeg je ovim remijem došao do brojke od 34 osvojena boda i dočekat će nastavak sezone kao prvoplasirani tim tabele. Zrinjski je, još uvijek, drugi ali bi mogao nazadovati ukoliko Sarajevo sutra pobijedi u Tuzli.

Fudbaleri Olimpika su u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini remizirali sa Radnikom (2:2).

Fudaleri Olimpika su sjajno otvorili susret i već u 10. minutu su stigli do prednosti. U ovoj sezoni, uz Veldina Muharemovića najbolji igrač Olimpika, Sulejman Smajić, uposlio je Dalibora Pandžu, koji je savladao Bodirogu.

Dvanaest minuta kasnije Vukovi s Otoke su udvostručili svoju prednost. Nakon nekoliko grešaka domaćih fudbalera, Pandža glavom postiže svoj drugi pogodak.

Domaći su potom preuzeli inicijativu i borbenom igrom su stvorili pritisak, a kao plod takve njihove igre stigao je i pogodak. Igrao se 37. minut kada je Ćosović oduzeo loptu Handžiću, potom je šutirao sa 20 metara i savladao je Oštrakovića.

U 63. minuti sjajna kontra Olimpika, Smajić šutira, a Bodiroga uz pomoć stative ostavlja Radnik u životu. Osam minuta kasnije 2:2. Lazić je šutirao, Oštraković loptu kratko odbija, koju u mrežu Vukova s Otoke šalje Hasanović.

U samom finišu domaći su mogli i do pobjede, no iz dobre situacije loše je šutirao Hadžić, tako da je ostalo 2:2.

Fudbaleri Zvijezde iz Gradačca došli su do druge pobjede u sezoni protiv ekipe Mladosti iz Velike Obarske. Rezultat je glasio 3:1, a sa ova tri boda je premijerligaš iz Gradačca sebi obezbijedio mnogo mirniju zimu nego što se to dalo naslutiti nakon uvodnih nekoliko kola.

Domaći su već od starta utakmice pokazali da su kvalitetniji i motivisaniji tim u ovom trenutku. Uroš Stojanov načeo je mrežu gostiju iz Velike Obarske u 16. minutu, a na visokih 2:0 povisio je Dijata golom tri minuta prije odlaska na odmor.

U nastavku utakmice ista slika na terenu. Zvijezda igra bolje, a kruna svega toga dolazi u 63. minutu kada Dijata nakon solo prodora pogađa za 3:0. Do kraja utakmice su gosti uspjeli postići počasni pogodak i to u sudijskoj nadoknadi vremena preko Mujezinovića koji je postavio konačan rezultat ove utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar