JSL: Novi kiks Zvezde!

Još jedna "nula" šampiona Srbije, posle čega Partizan ima priliku da ode na šest bodova prednosti: Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:0.

Fudbal 22.11.2014 | 15:40
JSL: Novi kiks Zvezde!

Novi kiks šampiona Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u seriji loših rezultata u Superligi, u kojoj imaju samo dve pobede u poslednjih šest kola. U poslednjih pet mečeva u ligi dali su - tri gola!

U senci tragedije koja se dogodila u Istanbulu, ali i posle burne nedelje na treninzima crveno-belih:

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:0 u utakmici 13. kola Jelen Superlige.

Ekipa Nenada Lalatovića ima 28 bodova, dok Partizan u nedelju, sa 31 bodom na tabeli, igra sa Napretkom iz Kruševca.

Crveno-beli su na "Čika Dači", na kojem se u više navrata orilo ime ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, bili oštećeni početkom drugog poluvremena, kada je sudija Danilo Grujić isključio Bogdana Planića zbog faula nad Draganom Milovanovićem, međutim ispostavilo se da je Milovanović bio u očiglednom ofsajdu u toj akciji.

Posle utakmice, Lalatović je oštro optužio kolegu Neška Milovanovića, tvrdeći da je igra Radničkog sa igračem više "sramota za trenersku profesiju". Međutim, sve osim defanzive Kragujevčana, kluba sa šest osvojenih bodova od mogućih 39, bilo bi krajnje neočekivan rasplet utakmice u kojoj je domaćinu i bod bio kao kuća, a gostima pobeda preko potrebna.

Jedno je jasno, ljutio se Lalatović s pravom na kolegu ili ne, njegova ekipa ne ume da postigne gol u poslednje vreme i to je "vrhovni" uzrok loših rezultata.

Fudbalski, Crvena zvezda je odigrala najbolji meč u poslednjih mesec dana, naročito od kada je Lalatović hrabro ostavio trojicu u odbrani posle isključenja Planića. Crveno-bele je ta burna situacija "probudila", podigla nivo adrenalina u krvi, stvoreno je duplo više šansi za gol nego do tog 50. minuta, ali gola nije bilo.

U prvom poluvremenu, odličnu šansu imao je Miloš Bosančić u 27. minutu, ali nije bio precizan sa pet metara, a onda je u 45. minutu Đorđe Rakić pogodio prečku posle sjajne lopte u prostor koju je dobio od Mihaila Ristića.

I drugo poluvreme počelo je šansom za Crvenu zvezdu, na pas Bosančića šutirao je Nejc Pečnik, ali je Žarko Trifunović sjajno intervenisao, posle čega se dogodila sporna "ofsajd/isključenje" situacija. U nastavku utakmice, gosti su pucali iz svih pozicija, lopta je pogodila prečku i posle šuta Aleksandra Kataija i intervencije Trifunovića, u više navrata kapiten Radničkog "vadio je lopte iz mreže", a onda je lako moglo da se dogodi da "đavoli" posle jedne od kontri "uteraju" loptu u gol.

Savo Pavićević podigao se sa zemlje u poslednjem trenutku i ispucao fudbal u polje.

Fudbaleri Zvezde su igrom i zalaganjem ovog puta zaslužili pobedu, ali će između sebe morati pod hitno da pronađu igrača koji će postići pogodak. Od gola Pavićevića u 20. minutu utakmice sa Radom, prošlo je više od 200 minuta da nijedan igrač u crveno-belom nije uspeo da uradi ono zbog čega se fudbal igra.

Navijači Crvene zvezde, koji su posle šokantne vesti iz Istanbula u veoma malom broju došli na neugodno gostovanje, istakli su zastavu sa imenom preminulog druga Marka Ivkovića (25) i povremeno pevaju "Dobro znaj da uvek tu sam ja...", uz skandiranje njegovog imena.

Oni su pozvali sve Beograđane da u 18 časova dođu ispred Crkve Svetog Marka kako bi odali počast ubijenom mladiću.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar