Galata saoseća, Ataman se sad izvinjava!

Klub je izrazio duboku žalost i nadu da ubistvo Marka Ivkovića nema veze sa Galatasarajom i njegovim navijačima. 

Košarka 22.11.2014 | 16:40
Galata saoseća, Ataman se sad izvinjava!

Košarkaški klub Galatasaraj izrazio je duboku žalost zbog tragedije koja se dogodila pre utakmice Evrolige između Galatsaraja i Crvene zvezde kada je život izgubio navijač crveno-belih Marko Ivković (25).

Istanbulski klub objavio je saopštenje u kojem se navodi: "Galatasaraj Sport klub, saoseća duboku žalost sa građanima Srbije zbog ubistva Marka Ivkovića".

"Naše snage bezbednosti vrše istragu koja upoznati javnost sa događajem. Verujemo da ovaj incident nema nikakve veze sa našim klubom i njegovim pristalicama".

Između ostalog u saopštenju Galatasaraja stoji da je nasilje na sportskim događajima neprihvatljivo.

U međuvremenu, istanbulska policija je saopštila da je navijač Zvezde ubijen u sukobu sa navijačima Galatasaraja.

"Na konferenciji za novinare posle utakmice nisam znao da je jedna osoba izgubila život. Moje duboko saučešće porodici, Crvenoj zvezdi i navijačima…", poručio Ergin Ataman preko Twittera.

Tragedija koja se dogodila u petak uveče u Istanbulu, kada je 25-godišnji navijač Crvene zvezde Marko Ivković ubijen nožem ispred dvorane Abdi Ipekči, izazvala je burne i oštre reakcije srpskih zvaničnika.

Pored tragičnog događaja, u Srbiji je na stub srama izložen i trener Galatasaraja Ergin Ataman, zbog izjave date po završetku utakmice "da su srpski navijači teroristi, koji su došli da terorišu turski narod".

U telefonskom razgovoru dvojice premijera Srbije i Turske, Aleksandar Vučić je turskom kolegi rekao da "Ataman više nije dobrodošao u Srbiju".

Trener Galatasaraja još uvek se nije zvanično obratio javnosti, ali je na svom Twitter profili izrazio žaljenje zbog izrečenog i tugu zbog tragičnog događaja pre meča.

"Na konferenciji za novinare posle utakmice nisam znao da je jedna osoba izgubila život. Sve moje primedbe su izrečene pre tog saznanja. Moje duboko saučešće porodici, Crvenoj zvezdi i navijačima. Duboko sam ožalošćen jer ovakvim tragedijama nema mesta u sportu i životu", napisao je Ataman.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

heo

22.11.2014 15:47

Neka DELIJA pociva u miru i da mu Bog podari nebesko carstvo.

ODGOVORITE