Demarš turskom ambasadoru

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je demarš ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Kemalu Bozaju zbog ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu.

Srbija 22.11.2014 | 14:49
Demarš turskom ambasadoru

"Tražimo istinu o tom zločinačkom aktu", rekao je Dačić na redovnoj izbornoj skupštini Jedisntvene Srbije u Beogradu i dodao da će turski ministar sporta danas sa aerodroma u Istanbulu ispratiti posmrtne ostatke nastradalog nacijača.

On je podsetio da su pre više od nedelju dana turski navijači bili u Beogradu zbog jedne utakmice i naglasio da su dočekani uz velike mere bezbednosti.

Navijač Crvene zvezde ubijen je sinoć u blizini sportske hale u Istanbulu gde je srpski košarkaški klub igrao sa Galatasarajem.

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je Tanjugu da je naš navijač uboden nožem u grudi u tuči ispred hale "Abdi Ipekči" gde se igrala košarkaška utakmica.

Prema njegovim rečima, ovo je "teroristički akt na naše gradjane od strane turskih huligana".

Srpski konzul je rekao da je reanimacija mladića trajala pet sati i da je on umro od obilnog krvarenja, mada su se turski lekari izuzetno borili za njegov život.

Navijač ubijen u međusobonom sukobu

U izveštaju turske policije navodi se da je navijač Crvene zvezde ubijen nožem u međusobonom sukobu navijača crveno-belih.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

svako brani svoje mamlaze

22.11.2014 13:59

Saučešće familiji, šteta mladog života, sačuvaj Bože svakom njegovu pamet ako želi i ako neželi

ODGOVORITE
Name

dejanpd

22.11.2014 14:23

Ne znam šta su drugo mogli očekivati u Turskoj! Nije to ljetovanje,pa te poštuju zbog onog u novčaniku! Turci su to, imate ih i u Srbiji, znate kakvi su i šta vas tamo može jedino snaći. Došao momak u Carigrad da se sam ubije,eto to je istina na kraju!

ODGOVORITE
Name

Nenad

22.11.2014 14:37

Turska je to,nema tu hoceš nečeš. A to štoje uručen demarš,toje samo blamaza,turci ne šišaju nikog.

ODGOVORITE
Name

koviljka

22.11.2014 14:57

Kako ćemo komentarisati ako se ispostavi da je poslednja rečenica tačna !?

ODGOVORITE
Name

Dragan

22.11.2014 15:20

KOJE BUDALE UDARAJU MINUSE KAD JE JEDAN MLADI ŽIVOT UGAŠEN!!!!!!

ODGOVORITE
Name

realno

22.11.2014 17:07

Zar prilici skandiranje navijaca u Banja Luci na dogadjaje u Istanbulu.

ODGOVORITE
Name

1389

22.11.2014 17:17

Re Koviljka-Necemo je nikako komentarisati,jel to nije tacno. Nadam se da si pogledala snimke iz Instambula i mogla sama da zakljucis kako je doslo do toga nemilog dogadjaja,gdje se vidi,kako Turci,kao bijesni KEROVI,psi su za njih nesto ljepse,napadaju na grupu Srbski navijaci,za razliku od pre par dana,gdje su u BG docekani onako kako dolikuje.

ODGOVORITE
Name

1389

22.11.2014 17:36

Re Realno-Netreba podrzavat ni jedno nasilje,nikom nije dobro doslo a posebno na sportskim terenima.Nasilja,huligana ima svugdje,eto recimo u Hrvatskoj,danas nije odigran njihov naj veci drebi.Skandiranje,pjevanje itd., je nista na spram ubistva,kao ovo sto se desilo u Turskoj,prelazi granice normale.

ODGOVORITE