Putinu crni pojas osmi dan u karateu

Ruski predsednik Vladimir Putin osvojio je u karateu crni pojas osmi dan, nekoliko dana nakon što ga je bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov optužio da pati od "kompleksa Boga".

Svijet 22.11.2014 | 13:05
Putinu crni pojas osmi dan u karateu

Osmi dan crnog pojasa u karateu tipa kjokušin-kan Putinu dodeljuje Ruski savez kjokušin-kana, a svečano će mu biti uručen u decembru, tokom svetskog prvenstva u ovom sportu, prenosi danas britanski "Dejli mejl".

Kjukošin je stil karatea u kojem učesnici ne nose zaštitnu opremu.

Bivši oficir KGB-a je već velemajstor u tekvondou, pošto je prošle godine osvojio deveti stepen u toj borilačkoj veštini.

Strastveno se zanima i za džudo, koji je počeo da trenira sa 11 godina, kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji na vebsajtu Kremlja.

"Džudo vas uči samokotroli, sposobnosti da osetite trenutak, da prepoznate jake i slabe strane protivnika, da stremite ka boljim rezultatima", objašnjava Putin, ističući da su to bitne sposobnosti i veštine svakog političara.

Ruski šef države osvojio je "osmi dan" crnog pojasa u karateu par dana nakon što ga je Gorbačov kritikovao zbog toga što, kako kaže, "za sebe misli da je Bog".

Žaleći se da ga Putin nikada ne konsultuje, Gorbačov (83) je izjavio: "On je počeo da pokazuje simptome iste bolesti od koje sam i ja patio - samouverenosti."

Bivši sovjetski lider upozorio je Putina da ne bi trebalo da ima previsoko mišljenje o sebi jer je "to njega (Gorbačova) uništilo".

Gorbačov je izneo ove kritike nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel, na marginama samita G20 u Brizbejnu, provela četiri sata u razgovorima oči u oči sa Putinom u pokušaju iznalaženja rešenja za situaciju u Ukrajini, sa kojih je izašla vidno iznervirana, navodi "Dejli mejl".

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Darko Stojanovic

22.11.2014 12:28

Samo riječi pohvale na svestranosti, duhovnosti i fizičkoj snazi jednog državnika.

ODGOVORITE
Name

pd

22.11.2014 13:17

Putin je jedinstven slagali se mi sa njim ili ne.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.11.2014 13:48

Ovom izdajniku kako se vidi odkazali su ameri novčano blagostanje pa kako pročitah piše knjigu da se malo oporavi finansijski. On je potrošena matora roba koja su ameri bacili u smeće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.11.2014 14:55

Naravno da sam u svom komentaru mislio na Gorbačova da ne bude zabune

ODGOVORITE
Name

ISMET KLASURA

22.11.2014 16:25

SAD CE ON POZVATI BAJU U RINK.

ODGOVORITE
Name

CRNI

22.11.2014 17:01

Otrov je u malom pakovanju,potreban mu je i te kako.

ODGOVORITE