Krkić ''udario'' po Barseloni!

Nesuđeni srpski reprezentativac žali zbog dana koje je proveo u Kataloniji, ali kaže i da je srećan u Stouku.

Fudbal 21.11.2014 | 11:20
Krkić ''udario'' po Barseloni!

Bojan Krkić je igrač koji je oborio Mesijev rekord, kada je postao najmlađi koji je zaigrao za Barsu. To je učinio sa 17 godina. Prošlog leta on je prešao u Stouk za sumu manju od milion funti.

Posle teškog starta i adaptacije na stil Premijer lige, napokon je počeo da dobija dobru minutažu. On se prisetio svojih početaka u Barsi.
"Kada imate 17 godina, ne znate šta je pritisak, pošto igrate u najboljem timu na velikim stadionima sa velikim igračima. Kada se osvrnem na to, teško je za jednog 17-godišnjaka da se nosi sa takvom situacijom. Počeo sam u klubu koji ima mnogo titula i bogatu istoriju, a tu su bili i neki od najboljih svetskih igrača. Igrao sam mnogo mečeva i vrlo rano stekao iskustvo. Da li sam izgubio detinjstvo? To je jedna od stvari koje me najviše dotiču, pošto sam porodična osoba. Bilo je mnogo momenata kada nisam imao vremena da uživam sa porodicom i prijateljima", priseća se Krkić u setnom tonu.

On je debitovao za Barsu sa svega 17 godina i 19 dana, a samo mesec dana kasnije postigao je i svoj prvi gol, na taj način oborivši dva Mesijeva rekorda. Ono što još više govori u prilog tome da je bio važan za katalonski tim tih godina je to što je neretko započinjao utakmice ispred Tjerija Anrija i Zlatana Ibrahimovića i to pod trenerskom palicom dva trenera - Franka Rajkarda i Pepa Gvardiole.

Ove sezone za Stouk u Premijer ligi, Krkić je na šest utakmica postigao jedan gol, ali je tek prethodnih nedelja uspeo da se uklopi u engleski stil fudbala.

Komentari / 0

Ostavite komentar