EL: Nedović promašio pobjedu u Pireju!

U neverovatno napetoj završnici, Nemanja Nedović pokušao je da reši važnu utakmicu Evrolige na svom debiju u dresu Valensije, ali nije uspeo.

Košarka 20.11.2014 | 21:05
EL: Nedović promašio pobjedu u Pireju!

Olimpijakos je nekako, teže nego što je bilo ko očekivao, pobedio Valensiju u Pireju i ostao neporažen i posle 6. kola Grupe D Evorlige, u kojoj je i Crvena zvezda.

Tragičar je, ispostavilo se naš Nemanja Nedović, koji je na debiju u dresu španskog kluba pokušao da reši meč, uzeo poslednji napad 11 sekundi pre kraja, ali njegov ulaz pod koš nije završio ni faulom, ni pogotkom.

Dosuđena je "ničija lopta", posle koje je Valensija imala još 1,3 sekundi da uradi nešto i... Nedović je pogodio trojku iz ugla za pobedu, ali "tik" posle sirene, zbog klizanja Pau Rivasa.

Na kraju Olimpijakos - Valensija 77:76!

Crveno-beli iz Pireja spasli su se trojkama Dimitrisa Agravanisa, Olivera Lafajeta i naročito Vasilisa Spanulisa, koji je vratio Olimpijakos na 76:75, u poslednjem minutu, posle čega je Rivas pogodio samo jedno slobodno bacanje, Spanulis mu se na drugoj strani revanširao, ali Nedović nije uspeo u nameri da on bude "mečviner".
Valensija je gubila 35:23, 40:28 i 42:35, kada su se probudili Rivas, Romen Sato i pre svih crnogorski centar Bojan Dubljević, koji je vukao, vukao i dovukao Špance do 58:67, početkom četvrte četvrtine, uz dva uzastopna "kucanja" Nedovića na startu te deonice, međutim, Olimpijakos je tada upotrebio strance, Otela Hantera, Brenta Petveja, Lafajeta, a onda i Grke Kostasa Slukasa, Agravanisa i Spanulisa za 6:0 i siguran prolaz u Top 16.

U prvoj utakmici večeri, Neptunas je posle velike drame, takođe, pobedio Laboral Kuću.

Crvena zvezda gostuje Galatasaraju u petak uveče.

REZULTATI 6. KOLA:

U četvrtak

Neptunas - Laboral Kuća 80:79

Olimpijakos - Valensija 77:76

U petak

Galatasaraj - Zvezda 19.00

TABELA: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda Telekom 3-2, Neptunas 3-3, Galatasaraj 2-3, Laboral Kuća 2-4, Valensija 1-5.

Komentari / 0

Ostavite komentar