EL: Dudin Efes pao u finišu od Uniksa!

Efes ostaje na drugom mestu sa četiri pobede, dok Rusi sada imaju skor 2-4 i zauzimaju petu poziciju.

Košarka 20.11.2014 | 19:05
EL: Dudin Efes pao u finišu od Uniksa!

Bivši učenik savladao Dudu! Efes Dude Ivkovića poražen je na gostovanju Uniksu- 67:64 u šestom kolu Evrolige i nedavno promovisani trener ruske ekipe Evgeni Pašutin nadmudrio je svog nekadašnjeg učitelja kojem je bio pomoćnik u moskovskom CSKA.

Najefikasniji u timu Uniksa bio je Kit Lengford koji je ubacio 17 poena, a podršku je imao u D’Or Fišeru koji je postigao poen manje. Najbolji u poraženom taboru bio je Dario Šarić sa 13 poena i devet skokova, dok je Doguš Balbaj upisao 11 pogodaka.

Ivkovićev tim nešto bolje otvara meč, Milko Bjelica i Doguš Balbaj dominiraju na parketu i svom timu donose četiri poena razlike nakon uvodnih 10 minuta (18:14). Ni druga četvrtina nije donela ozbiljniju dominaciju jednog tima, ali se Efes opet za nijansu bolje snašao, pa su Turci na odmor otišli sa solidnim viškom od šest poena - 34:28.

Skupo plaćene zvezde Uniksa nisu mnogo pokazale ni u trećem kvartalu, ekipa iz Istanbula konstantno je uvećavala svoju prednost, te su košarkaši Dude Ivkovića i taj deo igre rešili su u svoju korist i u poslednji kvartal ušli su sa dvocifrenom prednošću. Centar domaćih D’Or Fišer je odigrao sjajno na početku poseldnje četvrtine, Rusi su se trgli i serijom 8:0 uvode meč u potpuni egal i neizvesnu završnicu. Do kraja meča jedini igrač Efesa koji je pogađao koš domaćih iz igre bio je Darijo Šarić, dok je s druge strane briljirao Kit Lengford koji je bio nemilosrdan sa linije penala. Milko Bjelica imao je priliku da donese pobedu Turcima na pet sekundi pre kraja, ali je nagazio aut liniju i tako ’’poklonio’’ odlučujuću loptu domaćinu koji je imao više koncentracije u završnici i slavio - 67:64.

Efesu je ovo tek drugi poraz nakon šest duela i Ivkovićev tim ostaće na drugom mestu na tabeli grupe A, dok je ova pobeda od velikog značaja za Uniks koji se aktivno uključuje u borbu za narednu fazu pošto je sada sa skorom 2-4 zauzima znatno bliži Žalgirisu i Nižnjem iz Novgoroda.

Komentari / 0

Ostavite komentar