Hitna rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju

Na Konferenciji predsednika Klubova zastupnika u Evropskom parlamentu održanoj u četvrtak u Briselu usvojen je predlog Kluba Evropske narodne stranke, a na inicijativu potpredsednika Odbora za spoljne poslove Andreja Plenkovića, koju su podržali svi hrvatski zastupnici, o uvrštavanju na dnevni red hitne rezolucije o Vojislavu Šešelju.

Srbija 20.11.2014 | 15:36
Hitna rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju

 Kako je saopšteno, cilj ove hitne rezolucije je osuda ponašanja i ratno-hušačke retorike haškog optuženika Vojislava Šešelja nakon odluke Raspravnog veća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o njegovom privremenom puštanju na slobodu. 

Evropski parlament će se, kako se navodi, na taj način jasno usprotiviti Šešeljevim istupima koji ukazuju na kršenje vladavine prava, pretenzije na teritoriju drugih država zagovaranjem projekta "Velike Srbije" - uključujući i Hrvatsku kao članicu EU, te narušavanje stabilnosti i saradnje među zemljama u regiji, piše N1 Zagreb. 

Danas započinje rad na usuglašavanju teksta rezolucije, a sledeće nedelje će, na plenarnoj sednici u Strazburu 27. novembra, biti održana rasprava, a nakon toga i glasanje.

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Kompas

20.11.2014 15:37

Zar EU nema čime drugim da se bavi nego Šešeljom? Ako je ratnohuškač zašto ga nisu osudili u Hagu? Apsurdima evropske politike nikad kraja. Evo dokaza da Šešelj nije američki čovjek.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

20.11.2014 15:55

Pa vi novinari pravite od njega zvezdu,samo ga ignorisite bice nam svima lakse.

ODGOVORITE
Name

heo

20.11.2014 15:56

To mu Ustase pakuju. Cjela NDH je skocila kad je Seselj oslobodjen. Oni se bore za svoju dzavu a kod nas mesari i ludaci kroje sudbinu srpskog naroda i preprodaju nas,kasape ko stari dzak.Da Ustase vladaju sa nama ne bi nam ovako bilo kao sto je sa domacim izdajnicima i stakorima.Srbijanci koji sad prave novu Jugoslaviju,koji od '91 prodaju muslimanima i hrvatima oruzje,koji su i Kosovo prodali a da ne pricam sta su nama radili i onim jadnicima iz RSK sad su skocili na Mila jer pobogu kako Milo moze Priznati Kosovo,kako milo moze da radi biznis i da se pita.Samo srbijancina moze a svi ostali imaju da budu crnji i manji od sluga.Cuj Milo da kaze da je Gavrilo princip terorista a srbijanci prave Jugoslaviju pa ne mozes i ti milo da je pravis...moras da budes srbijanski sluga i da te oni prodaju kad zele i za koliko zele.

ODGOVORITE
Name

ja

20.11.2014 16:00

Nije Seselj americki covjek. On je pravi predstavnik srpskog naroda!

ODGOVORITE
Name

niko_bitan

20.11.2014 16:05

Jadni, kako ga je Micko zvao "Seki" otisao je prije 11 godina u Hagg i ostavio je jednu retoriku koja je proslost u svim nacionalistickim drzavama na balkanu (jedino Baja formira nekakve drzavice) i nikako nije ni svejstan koliko je vremena proslo, da to sto on prica vise nikom nije interesantno, da je narod pokraden, obespravljen, da je narod izvaran od svih pa i od boga.Seki je svjestan svoje bolesti i vjesto manipulatorski pokusava svoj "liki djelo" ugraditi u psihu nekim buducim pokoljenjima za neke buduce jade, muku, bol i patnju.Njega n etreba ozbiljno shvatati jer to je toliko minaorna licnost da je strasno.Ako Hagg ne reaguje onda se mora Beograd potruditi za isto dok ne ode u bolnicu , a onda adio legendo sa jezikom a nikako djelom

ODGOVORITE
Name

I O HRVATIMA REZOLUCIJA

20.11.2014 17:01

A što Picula ne predloži rezoluciju o onim ustašama u Milanu.

ODGOVORITE
Name

Никола

20.11.2014 17:09

А ДАЛИ ЈЕ ГОВОР МРЖЊЕ КАДА ХРВАТИ ВЕЋ ГОДИНУ ДАНА ЛУПАЈУ ЋИРИЛИЧНЕ НАТПИСЕ НА ИНСТИТУЦИЈАМА У ВУКОВАРУ ШТА КАЖЕ ЕВРОПА О ТОМЕ ??? ЈА ЈЕ ЈОШ НИСАМ ЧУО ИМАТЕ ЛИ ДИРЕКТАН ОДГОВОР ???немате НА МНОГАЈА ЉЕТА ВОЈВОДО НАШ , ВОЈО СРБИНЕ БОГ НЕК ТЕ ЧУВА

ODGOVORITE
Name

RE za većinu komentara

20.11.2014 17:14

Gorski Vjenac :)

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip. V. SRBIJA

20.11.2014 17:22

NIJE SESELJ EVROPSKI PLACENIK ZAIZDAJU SRPSKOG NARODA ONJE SRPSKI VOJVODA SVIDJALOSETO KOME ILINE APOGOTOVU EVROPSKOM PARLAMENTU TREBADA ZNAJU DAJE SESELJ BUDUCI PRESEDNIK VELIKE SRBIJE IBRATSKE RUSIJE TAKODJE MORAJUDASE POMIRESA SUDBINOM IDASARADJUJU SA SESELJOM PRESEDNIKOM V.SRBIJE ZIVEO SRPSKI VOJVODA SESELJ IDEMO DALJE ZIVELA POBEDA I PRAVDA UJEDINILASE ISTOCNA NEMACKA SA BAJERNOM PATAKOISTO IMA PRAVO I REPUBLIKA SRPSKA I CRNAGORA DOKVRATIMO REPUBLIKU SRPSKU KRAJINU : TAKOUJEDINJUJEMO SVESRPSKE ZEMLJE UVELIKU SRBIJU ISAVEZ SA RUSIJOM TAKODA NAS NEINTERESUJE EVROPSKI PARLAMENT NI REZOLUCIJA MOGUDAJE OKACE MACKU OREP ZIVEO VOJVODA SESELJ I VVELIKA SRBIJA NETREBANAM UNIJA .IDEMO SA BRATSKOM RUSIJOM ZIVEO CAR VLADIMIR PUTIN NEPOBEDIVI KAOINAS VOJVODA SESELJ SRECNO VOJO ZIVNAM IZDRAV BIJO .OVISTO KLECE PRED TUDJINIMA MORAJU DAODU SA VLASTI KOJA MORAPASTI IDASE VRATI SRPSKA VOJSKA NAKOSOVO ANEDAIDU UMISIJE NATO OKUPATORA ASRBINAKOSOVU IMETOHIJI NEZASTICENI IDANAS TRAJE PROGON SA SVETESRPSKE ZEMLJE MORADASE STANE NAPUT ARNAUTIMA IDAKAZE DOSTAJE BILO PROGONA PALJENA SRPSKI CRKAVA IMANASTIRA KOSOVOJE SRBIJA ZIVENAM VOJVODA.SRECNO JUNACI IDEMO DALJE ZIVIZDRAV BIJO SRPSKI VOJVODO SVISMO SA TOBOM NECENAS OMESTI REZOLUCIJA EVRPOSKOG PARLAMENTA MIPOSTUJEMO NASU 1244 DASE VRATI VOJSKA I POLICIJA NASRPSKO SVETO KOSOVO I METOHIJU POZDRAV NETREBANAM REZOLUCIJA OD EVOPSKIH UNIJASA MIMAMO NASE VOJVODE IJUNAKE :ZIVELI IZDRAVI BILI ZIVELA CIRILICA I VELIKA SRBIJA IBRATSKA RUSIJA PARLAMETARCI KUCAVAM DALEKO OD NASE ZIVELI SSSS-SSSSR

ODGOVORITE
Name

Re gavrilo princip

20.11.2014 17:30

Gavrilo Princip je bio pismen čovjek, kako te nije sram tako nepismen, da se potpisujes njegovim imenom. A i sta ces sad kad se i NOVI SAD odvoji

ODGOVORITE
Name

pera

20.11.2014 17:33

sta vi hrvati pricate vrartite Gotovinu u zatvor,mi srbi samo sutimo ko pi...a nek se svi bune protiv nas

ODGOVORITE
Name

Niko_bitan

20.11.2014 17:38

RE/Gavrilo: Moj Gavrilo muko jadna, bijedan si koliko si tezak, ako si pisao pijan onda ok, pijan covjek svasta bulazni i nije mu zamjeriti.Iskljuci velika slova, nemoj pisati spojeno veliki broj rijeci, ocigledno si jako nepismen pa se uzima kao druga mogucnost tvoje slabe inteligencije.Braca Rusi nesto te ne podrezuju ni pod razno i morat ces da shvatis da je Rusiji interesantan samo sverc, da sverc gdje s emoze novac oprati i gdje se moze zaraditi, a Vojo, pa jadan ne bio Vojo ima dva raka i ako bude ideja a nadam se Velike Srbije zivjela koliko i on, onda si blizu cilja.Uzdravlje vojim sljedbenice hahaa mozda budes vojvoda ko zna a to se moze i na vlastitom narodu zaraditi, cini mi se da je i toga bilo

ODGOVORITE
Name

Direkt

20.11.2014 17:41

Za čovjeka koji je držao zapaljive političke govore EP donosi rezoluciju, a za ljude koji su izvršili etničko čišćenje nad nekoliko stotina hiljada krajiških Srba, to kao da se ništa nije ni desilo. Pojeo vuk magarca.

ODGOVORITE
Name

Ivan

20.11.2014 18:16

Licemjerje Hrvata nema granice,ali definitivno. Seseljeva verbalna djela su za njih akt mrznje i destabilizacije, ali je zato lupanje cirilicnih tabli olicenje demokratije i postovanja ljudskih prava. Hrvatska je jedina zemlja u svjetu koja tako beskrupulozno diskriminise jednu nacionalnu manjinu kao niko drugi. Srbi u Hrvatskoj su danas ugrozeniji od nekada Jevreja u Trecem rajhu. Kako li su toj zemlji dali da udje u EU, to sam Bog zna.

ODGOVORITE
Name

Pravopis

20.11.2014 18:39

Re-Niko bitan,kad si tako pismen,kritikujes druge kako treba da pisu,gdje treba veliko slovo?

ODGOVORITE
Name

1389

20.11.2014 18:58

Niko bitan-Meni ju muka da citam,kiliko si pismen i kako pravilno pises?Nismo imali svi mogucnosti da se opismenimo kao ti.Nadam se,ove komentare sto si pisao da nisi bio pod dejstvom alkohola?Jesu,Rusi su nasa braca,braca po vjeri,mentalitetu,boji koze itd. Sto tebi smeta Vojvoda Seselj sto prica?Kako ti nazivas ovog sto se predstavlja Gavrilo Princip? Pogrdno.E moj niko bitan,stvarno si niko bitan.Sjedi dole,jedan.

ODGOVORITE
Name

xxl

20.11.2014 19:23

Ma Vucic i Toma hoce da ga se rese, pa zamolili Hrvate da to odrade za njih!

ODGOVORITE
Name

Poster

20.11.2014 21:11

Ovaj sto se predstavlja kao Gavrilo princip što diže revoluciju kao i njegov dotični šešelj pa klocino kad bi samo znao kolika si ti budala ti bi sam sebe uklonijo sa ovog svijeta

ODGOVORITE
Name

Neko bitan

21.11.2014 00:41

RE 1389 Nisi korektan, mislim da su nam Bugari vise braca nego Rusi.Ista vjera,ista boja koze,kose,najslicniji jezik,najblizi susjed,najslicnije pismo,dosta imena imamo zajednickih i jos mnogo toga.Rusi su samo po vjeri,mi smo puno crnji od Rusa.

ODGOVORITE
Name

re Sirogojno

22.11.2014 20:45

Šešelj nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pozitivno ili negativno...

ODGOVORITE
Name

Julio

22.11.2014 21:35

Jadni gavrilo jos si u devedesetim,prvo moras znati odvajati slova ,odakle si ti pao i ostade ziv.

ODGOVORITE