Stigla je Barbi, sa aknama, celulitom...

"Normalna" Barbi ima telo prosečne devojke, a mališani joj po želji mogu dodati akne, celulit, strije.

Zanimljivosti 19.11.2014 | 17:37
Stigla je Barbi, sa aknama, celulitom...

Već neko vreme se govori o tome da popularna lutkica ima nerealne proporcije i da njena savršenost loše utiče na samopouzdanje dece. Zbog toga je umetnik Nikolaj Lem odlučio da napravi Barbi prema proporcijama i izgledu prosečne 19-godišnje Amerikanke - prirodnije izgleda, sa manje šminke i u manje elegantnoj odeći.

Lutkice se već nalaze u prodaji, a moguće je poručiti i poseban paket nalepnica, koje mališanima omogućavaju da svojim lutkama dodaju tetovaže, celulit, strije, akne…

"Smatram da lutke izgledaju zaista idealno, dok u realnosti, retko ko od nas ima tako savršenu kožu", rekao je Lem za "Hafington post". "Dakle, zašto onda lutkice ne bi dobile jedan 'realan tretman', u vidu akni, celulita, strija, koje ima između 50 i 90 odsto žena", pita se ovaj umetnik.

On dodaje da je izuzetno važno da deca na vreme nauče da je sve to potpuno normalno i da se ne treba stideti takvih "mana", što ga je inspirisalo da napravi "normalnu" Barbi. Ovaj umetnik i ranije je pravio različite verzije poznate lutkice, kako bi izgledala prirodnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar