Kakanj:Očuh ubio dvogodišnje dijete?

Pripadnici MUP-a ZDK uhapsili su osobu inicijala V. S. iz Kaknja zbog sumnje da je nanio smrtonosne povrede dvogodišnjem djetetu.

Bosna i Hercegovina 07.11.2014 | 14:54
Kakanj:Očuh ubio dvogodišnje dijete?

Kako se saznaje, V. S. je očuh djeteta.

U saopštenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijska stanica Kakanj 4. novembra je obaviještena da je u Službu hitne medicinske pomoći u Kaknju, u pratnji V.S. i S.N., dovezeno dijete rođeno 2012. godine sa povredama.

Osobe koje su dovele dijete tvrdile su da su povrede nastale prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće u kojoj žive u Kaknju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.Policajci su pregledali dvorište kako bi utvrdili činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do pada i povređivanja djeteta, međutim nisu pronašli tragove koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore utvrđeni svjedoci događaja.

Dijete S. A. je već sljedećeg dana 5. novembra preminulo usljed zadobijenih povreda.Dežurni kantonalni tužilac naložio vršenje obdukcije u cilju utvrđivanja vrste i načina nastanka povreda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu, te je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem.

Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera kojim se došlo do operativnih podataka da konstatovane povrede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, formirani su policijski timovi Sektora kriminalističe policije i Policijske stanice Kakanj koji su, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, pristupili vršenju svih potrebnih provjera, te preduzimanju mjera i radnji na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Komentari / 0

Ostavite komentar