Načelnica opštine zloupotrebila kredit

Policija u Prijedoru podnijela je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Drene Kuridže, bivše načelnice Oštre Luke, te Dušana Mastikose, takođe iz Oštre Luke, i Ranka Simića iz Laktaša, direktora "Prijedorputeva", zbog sumnje u obmanu pri dobijanju kredita i falisifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Republika Srpska 31.10.2014 | 21:52
Načelnica opštine zloupotrebila kredit

U policiji je, uz navođenje inicijala, navedeno da je Kuridža, koristeći službeni položaj, na osnovu isprava neistinitog sadržaja podnijela zahtjev za odobrenje kredita u svrhu finansiranja izgradnje vodovoda, ali bez prethodno pribavljene saglasnosti Vlade RS. Nakon što je dobila namjenska sredstva za izgradnju vodovoda, novac je preusmjerila za plaćanje tekućih dugovanja prema dobavljaču AD "Prijedorputevi".

 Mastikosa je, pak, koristeći svoj položaj, kako se sumnja, potpisao fakture lažnog sadržaja i tako omogućio dobijanje namjenskog kredita.

 Istovremeno, osumnjičeni Simić, kao odgovorno lice "Prijedorputeva", potpisao je predračune neistinitog sadržaja i fakture o izvršenim radovima, na osnovu kojih je odobren traženi kredit koji je nenamjenski iskorišten za plaćanje tekućih potraživanja "Prijedorputeva" od opštine Oštra Luka, navode iz policije.

Na ovaj način osumnjičeni su, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, dobili kredit za opštinu Oštra Luka, kao namjenska sredstva za izgradnju vodovoda u iznosu 315.932 KM, a sredstva su nenamjenski utrošena za plaćanje ranijih obaveza preduzeću "Prijedorputevi".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

01.11.2014 09:06

E bas me cudi! Iznenadio bih se da su ga iskoristili u prave svrhe i ispravno.

ODGOVORITE