FSS krenuo po Vejinovića

Željko Petrović bio u Arnemu i razgovarao sa 24-godišnjim vezistom o mogućnosti da zaigra za Orlove.

Fudbal 01.11.2014 | 08:20
FSS krenuo po Vejinovića

Fudbalski savez Srbije i selektor Dik Advokat očigledno su zainteresovani da vezista holandskog Vitesea srpskog porekla Marko Vejinović zaigra za Orlove! Mediji u zemlji Lala su se prethodnih meseci dosta bavili pitanjem kom će se carstvu privoleti 24-godišnji plejmejker, s obzirom da je rođen i odrastao u Holandiji, ali da ima i srpski pasoš.

Najnovije informacije iz Holandije kažu da je Željko Petrović, pomoćnik Dika Advokata tokom prethodne nedelje boravio u Arnemu i razgovarao sa fudbalerom Vitesea. Vejinović nije žeo da otkrije da li je bilo kakav dogovor sklopljen, istakavši da je "trenutno posvećen samo klupskim obavezama".

Pre nekih godinu dana on je u izjavi za naše medije na pitanje da li postoji šansa da zaigra za Srbiju rekao da ga niko nije kontaktirao, ali posle ovih informacija jasno je da je FSS krenuo u ofanzivu na igrača koji bi po svom profilu mogao i te kako da koristi srpskoj reprezentaciji. Iako je visok skoro 190 cm Marko Vejinović se odlično snalazi u ulozi organizatora igre. U dosadašnjih deset kola Eredivizije najkorisniji je igrač, postigao je šest golova i zabeležio tri asistencije. Krasi ga i veoma snažan i precizan udarac iz daljine.

Vejinović je prošao omladinske škole Ajaksa, Utrehta, i AZ Alkmara, gde je potpisao prvi profesionalni ugovor. Do dolaska u Vitese prošle godine igrao je još za Herakles. Postoje i informacije da je Ajaks zainteresovan da ga otkupi i vrati u svoje redove. Igrao je u svim mlađim slekcijama Lala, za mladu reprezentaciju zabeležio je tri nastupa. Bez obzira na to, pravo na izbor za koji će seniorski tim igrati nije sporno.

Komentari / 0

Ostavite komentar