Institucionalno zaštititi dobavlječe “Tuša”

Domaće dobavljače, kojima kompanija “Tuš” duguje više od 20 miliona maraka, nadležne institucije Republike Srpske i BiH mora zaštititi.

Republika Srpska 31.10.2014 | 19:25
Institucionalno zaštititi dobavlječe “Tuša”

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je već adekvatno reagovala, a očekuje se hitna reakcija i ostalih institucija. Izjavio je  ovo direktor Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić nakon sastanka sa dobavljačima. Pojedini privrednici koji nisu čekali reakciju države već su podnijeli  tužbe protiv vlasnika kompanije “Tuš” i odgovornih lica u toj kompaniji.

Slučaj dugovanja 20 miliona maraka slovenačkog “Tuša” domaćim dobavljačima ne smije biti stavljen ad akta. Dobavljači se moraju zaštititi, kategoričan je Račić. Očekujemo reakciju nadležnih institucija, kazao je on podsjećajući da je Uprava za indirektno oporezivanje BiH već adekvatno reagovala.

Sastanku u Privrednoj komori je prisustvovalo 15-tak predstavnika dobavljača, a nakon sastanka niko nije bio raspoložen za izjave uz oblazloženje da nemaju dozvolu za medijsko obraćanje. Mnogo ažurniji su dobavljači iz Federacije BIH. Krivične prijave su več podnijete. Privredna komora Republike Srpske obratila se i slovenačkoj ambasadi. Da ovo nije prvi ovakav slučaj potvrđuje i advokat Bilić.

A ta druga firma obično je zadužena za poslove maloprodaje i stvaranje gubitka, dok prva firma, po osnovu  zakupa vlastitih objekata izvlači sav capital. Advokatska kancelarija Bilić poziva sve oštećene dobavljače da im dostave dokumente, kako bi tokom sudskog procesa bila što bolje sagledana prevara “Tuša” i zaustavljena moguća prodaja njegovih objekata, što je već najavljeno, premda je predložena mjera blokiranja imovine.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar