Vučić: Češke firme su dobrodošle

Kako je ranije najavila češka vlada, u centru pažnje dvojice premijera biće razgovori o saradnji u oblasti železničke infrastrukture,zdravstva, vodoprivrede, odbrane i bezbednosti i procesu pristupanja Srbije EU.

Srbija 31.10.2014 | 14:01
Vučić: Češke firme su dobrodošle

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pragu da je EU strateško opredeljenje Srbije, da ona na tom putu želi da ozdravi svoju ekonomiju i da su češke firme dobrodošle da pomognu u tome.

Premijer Srbije je zahvalio na pomoći koju je češka vlada uputila Srbiji tokom poplava i naglasio da očekuje posetu premijera Sobotke Srbiji, kao i učešće na samitu premijera koji će biti održan u decembru u Beogradu.

"Češka smatra Srbiju prijateljskom zemljom i ovo je dobra prilika da napravimo korak dalje u našim odnosima", istakao je premijer Sobotka i potvrdio da će prisustvovati Kineskom investicionom samitu u decembru u Beogradu.

Tom prilikom u Beograd će doputovati i privredni predstavnici iz Češke koji će sa srpskim kolegama razgovarati o privrednoj saradnji i organizaciji Srpsko-češkog privrednog foruma.Premijer Srbije se nada da će u godinama koje su pred nama robna razmena dostići jednu milijardu evra.

Teme razgovora bile su i veće učešće čeških kompanija na izgradnji infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao što je rad na modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad, Termoelektrani "Štavalj" i unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede.Premijer Sobotka zahvalio je srpskom kolegi na podršci koju srpska Vlada daje češkoj manjini u Srbiji.Vučiću je u Češkoj priređen svečani doček, uz intoniranje himni dve države.

Komentari / 0

Ostavite komentar