Srpska teniserka: Trener me iskoristio seksualno!

Maloletna teniserka iz Srbije za "Informer" ispričala kako ju je trener Srđan Dašković seksualno zlostavljao, zbog čega je napustila taj sport i sada ide na psihoterapije.

Tenis 31.10.2014 | 19:00
Srpska teniserka: Trener me iskoristio seksualno!

Maloletna srpska teniserka tvrdi da ju je trener Srđan Dašković naterao na seks tokom turnira u inostranstvu u maju, kada je imala 17 godina.
Devojka, koja je želela da ostane anonimna, rešila je da progovori javno o nesrećnom događaju, koji je ostavio žestoke posledice na njeno zdravlje i psihu, kako se slična stvar ne bi dogodila još nekoj igračici, budući da Dašković trenira još mnogo devojčica.

"Kad smo stigli u hotel, u inostranom gradu gde sam igrala na turniru, videla sam da smo zajedno u sobi. To mi je bilo čudno, ali me je ubeđivao da nije bilo druge solucije. Pred prvi meč na turniru me je seksulano iskoristio. Bila sam u potpunom šoku i glatko sam poražena. Bilo je potresno i nasilno. želim da što pre zaboravim to tragično iskustvo. Trebalo mi je vremena da izađem u javnost, ali želim da se zna zato da ne bi neko doživeo ono što i ja", ispričala je za "Informer" bivša teniserka.

Maloletnica je seksualno zloupotrebljena i zlostavljana, što potvrđuje i nalaz lekara specijaliste iz Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu iz Beograda. Ona je podvrgnuta terapijama, a dva meseca nakon incidenta, u dogovoru sa roditeljima, slučaj je prijavljen policiji.

"Dugo sam krivila sebe. Majka je dva dana po povratku sa turnira spopala pitanjima šta se događa, jer su svi videli da nešto nije u redu sa mnom. Tek kada je pitala da li to ima veze sa Srđanom, briznula sam u plač i sve priznala. Tada sam ubeđivala sebe i ostale da sam to uradila svojevoljno. Izmanipulisao me je".

"Dugo sam imala košmare, nisam mogla da spavam, smršala sam. Bila sam uznemirena i neraspoložena i prestala sam da treniram tenis. Sada idem na jahanje, jer me to smiruje, ali i na psihoterapije", ispričala je devojka.

Srđan Dašković (43) dugo radi kao teniski trener, a svojevremno se kandidovao i za selektora Dejvis kup i Fed kup reprezentacije Srbije. Bio je i selektor ženske selekcije do 14 i 16 godina.

"On se još bavi trenerskim poslom, devojčice dolaze kod njega da uče tenis. Rekao mi je i sa kim još od tih devojaka planira seks. veliki je manipulator, a ja sam podlegla njegovim lažima. Prevario je i mene i moju porodicu", istakla je nesrećna devojka.

"Informer" je naveo i da ima pisanu potvrdu Daškovića da je seksualno opštio sa svojom učenicom.

"Dogodilo se da uveče imam seksulani kontakt sa njom, a to se posle ponovilo u toku dana", stoji u izjavi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

....

31.10.2014 18:11

Ne vjerujem joj, laže 100%

ODGOVORITE