Borba za tron F1 u Teksasu

Na stazi u Ostinu, glavnom gradu Teksasa, nastaviće se dvoboj vozača Mercedesa Nika Rozberga i Luisa Hamiltona za šampionsku titulu. Trka je na programu u nedelju od 21 sat.

Ostali sportovi 31.10.2014 | 18:00
Borba za tron F1 u Teksasu

U međuvremenu, glavni u pomenutom timu su rekli da važi pravilo sa početka sezone – da neće biti timskih naredbi i da će pustiti majstore svog zanata da se bore.

Rešilo se i mnogo vozačkih pitanja u ovoj pauzi. Danil Kvjat dobiće šansu u Red Bulu, Fernando Alonso odlazi iz Ferarija, gde verovatno stiže Sebastijan Fetel, a takođe je sigurno i da Kimi Raikonen ostaje u crvenom bolidu.

Jedino u vazduhu vise vozači Meklarena - ne zna se ko će biti tu kada se Honda bude vratila u njihove bolide 2015. Dženson Baton možda i ode u penziju. Takođe, sve je veći trend da se šansa daje mladim vozačima, Maks Ferstapen će voziti Toro Roso, gde bi mogao da mu se pridruži Karlos Sainc junior.

Staza u Teksasu duga je 3.427 milja, odnosno, 5.515 kilometara. Ona je do sada dva puta bila domaćin F1 trkama i oba puta je bilo više od 100.000 gledalaca.

Takođe, Ostin dočekuje i najbolje Moto GP vozače, samo na proleće. Dizajner je Herman Tilke, a staza ima čak 20 krivina.

Na tabeli, Luis Hamilton vodi sa 291 bodom. Niko Rozberg ima 274, a iza tandema Mercedesa slede Danijel Rikiardo (Red Bul Rejsing - Reno) sa 199, Valteri Botas (Vilijams - Mercedes) sa 145, Sebastijan Fetel (Red Bul Rejsing - Reno) sa 143, Fernando Alonso (Ferari) sa 141 i ostali, koji nisu dostigli trocifren broj osvojenih bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar