Đurić: Najbolji smo i ne znam šta je igračima?!

Predsednik Partizana kaže da je nedopustivo da prvi tim gubi bodove u domaćem prvenstvu zbog nezalaganja pojedinaca na terenu i poručuje da trener Marko Nikolić ima apsolutno poverenje uprave.

Fudbal 31.10.2014 | 17:00
Đurić: Najbolji smo i ne znam šta je igračima?!

Posle "večitog derbija" i pobede nad Crvenom zvezdom, sve je izgledalo idealno po crno-bele. Evropa je, ionako, daleko, taj fudbal je neka druga dimenzija u odnosu na ovo što imamo ovde, pa tako ni visok poraz od Bešiktaša nije bio iznenađenje.

Ali, usledile su dve domaće utakmice i dve kiksa crno-belih: najpre poraz u Jagodini i onda remi sa OFK Beogradom na Topčiderskom brdu.

Partizan je u krizi. I rezultata i igre. Mogu igrači i stručni štab da to negiraju koliko hoće, ali ono što se vidi na terenu jeste da Partizan ne igra dobro. Odnosno da igra tek kada primi gol, kada juri rezultat.

Paradoksalno, ali istinito je da je Partizan odigrao tri najbolje utakmice upravo u Evropi, a pritom nijednu od te tri nije dobio! Protiv Ludogoreca u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Totenhema u 1. kolu Lige Evrope, pa i protiv izuzetno jakog Bešiktaša u 3. kolu LE (da, Partizan je ubedljivo poražen, ali uopšte nije igrao loše).

Za razliku od tih evropskih utakmica, Partizan na domaćem frontu zapinje, muči se... Prisetimo se mečeva proitiv Voždovca (gubio 1:0, preokrenuo u finišu), potom protiv Čukaričkog (gubio 2:1 na poluvremenu, pa preokrenuo), pobeda nad Mladošću u Lučanima, a gosti su u sudijskoj nadoknadi imali kolosalnu šansu za izjednačenje, poraz od Jagodine, remi sa OFK Beogradom (gubio je 1:0 u poluvremenu)... Bilo je i ubedljivih pobeda, ali ne i igara.

Trener Marko Nikolić uporno ponavlja da će pojedinci morati da se "preispitaju", da dobro razmisle o svojim partijama... Ipak, nekih radikalnih zaokreta nema. Doduše, Nikolić i nema prostora za takve manevre. Uz to, Partizan je zadesio veliki problem - teža povreda agilnog desnog spoljneg Miroslava Vulićevića, koji "hrani" loptama napadače sa boka.

Realnost je ova: Partizan je mogao da ima sasvim solidnu bodovnu prednost u odnosu na Vojvodinu i Crvenu zvezdu, ali nije. U nedeljni derbi protiv "lala" ulazi poravnat, a oba tima imaju +2 nad Zvezdom.

Predsednik Partizana Dragan Đurić razočaran je poslednjim rezultatima i za njih nema objašnjenja, ali poručuje da Marku Nikoliću nije ugrožena pozicija, odnosno "ne drma mu se fotelja", kako se to ovde obično kaže.

"Razočaravajuće! Nisam očekivao ovakav rasplet. Tema za razmišljanje svih nas u klubu. Posebno za struku. I više sam nego zabrinut! Sa timom i uslovima kakve ima Partizan ovako nešto nije smelo da nam se dogodi. Hajde poraz od Turaka, mnogo su jaki, ali neuspesi protiv Jagodine i OFK Beograda...", rekao je Đurić "Sportskom žurnalu".

Đuriću nije jasno ponašanje većine igrača prvog tima.

"Deluje mi kao da su se opustili posle pobede u 'večitom derbiju'. Čudno... Tragično je da najstariji igrači: Danko Lazović, Saša Ilić i Nikola Drinčić najviše trče, izgaraju. Ako hoćemo da pobedimo, moramo da stvorimo mnogo više šansi, forsiramo našu prepoznatljivu pas igru", primetio je prvi čovek crno-belih.

Iako je više puta rekao da je sve ovo pitanje za struku i da je već na tu temu razgovarao sa Nikolićem, Đurić jasno poručuje da trener ne treba da brine za svoj posao:

"Nikolić ima poverenje uprave, naravno!".

Đurić još poručuje da veruje da će već od derbija sa Vojvodinom krenuti nabolje.

"Ali, ako hoćemo da nadigramo Novosađane moraćemo da se borimo kao u drugom poluvremenu susreta sa OFK Beogradom. To je recept. Znači, Grobari mogu mirno da spavaju? - Partizan ima najkvalitetnije igrače, najjači tim. U poslednjih godinu i po dana skoro niko nas nije napustio. Za razliku od drugih, koji su preko leta ostajali čak i bez desetorice. E, zato moramo da imamo rezultate", jasan je predsednik Partizana.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vlado Banja Luka

31.10.2014 16:09

Djuricu, pusti Partizan, sta je sa robnom kucom Boska u Banjaluci i sa IRB-ovim kreditom kojeg ne vracas!

ODGOVORITE