EL - video: Dijamantidis za istoriju!

Košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis ispisao je nove stranice istorije Evrolige, 1.000. asistencijom u elitnom takmičenju.

Košarka 31.10.2014 | 16:00
EL - video: Dijamantidis za istoriju!

Dijamantidis je do tog neverovatnog dostignuća došao već u prvom napadu utakmice sa Fenerbahče Ulkerom u trećem kolu Evrolige, kada je dodao loptu Ej Džeju Sloteru, koji je postigao trojku.

Veliki Dijamantidis je do kraja meča upisao još devet asistencija, što znači da uz njegovo ime trenutno stoji 1.009 asistencija.

Dijamantidis je rekorder Evrolige postao u aprilu ove godine, na trećem meču četvrtfinala sa moskovskim CSKA. Tada je pretekao Teodorasa Papalukasa svojom 978. asistencijom, a njegov rekord sigurno neće pasti u dogledno vreme, pošto igrač koji mu je najbliži ima 300 asistencija manje.

Sve ono što je postigao Dijamantidis u dresu Panatinaikosa u poslednjih 11 godina svrstava ga među najbolje igrače u istoriji Evrolige. Predvodio je atinskog velikana do tri titule šampiona Evrope, a dva puta je bio proglašavan za najkorisnijeg igrača završnog turnira. Bio je MVP Evrolige 2011. godine, četiri puta se našao u najboljem timu, dok je šest puta proglašen za najboljeg defanzivca.

Dijamantidis drži rekord po broju asistencija u jednoj sezoni, pošto je prošle sezone upisao čak 180, a takođe deli i treće mesto sa 156 u sezoni 2012/13. Takođe, rekorder je i po proseku asistencija po utakmici, od 6,23 u sezoni 2010/11.

Komentari / 0

Ostavite komentar