Još tri karte za Holivud zvani London!

Mari je pobedom nad Dimitrovim obezbedio sebi mesto na ATP finalu sezone i izbacio Bugarina. Sledeći na redu je Nišikori, šanse imaju i Berdih, Ferer, Raonić...

Tenis 31.10.2014 | 13:20
Još tri karte za Holivud zvani London!

Pobedom Endija Marija nad Grigorom Dimitrovim ovog četvrtka, u osmini finala Mastersa u Parizu, rešene su dve dileme vezane za plasman na finale sezone, Masters kup u Londonu.

Britanac je obezbedio učešće, Bugarin izgubio sve šanse.

Bilo je 6:3, 6:3 u Bersiju, u kojem su se u toku dana vodile još neke važne bitke vezane za turnir koji osmorici najboljih ove sezone nudi priliku i za slavu, ali i za ogromnu zaradu.

Mari je postao šesti teniser koji je u ATP trci obezbedio učešće u Londonu, ali kako je u međuvremenu trećeplasirani Rafael Nadal odustao zbog povrede i operacije slepog creva, ove godine će na finale i deveti u trci, što je pojačalo važnost Mastersa u Parizu.

A, od tenisera koji se bore za preostale tri pozivnice, svi osim Dimitrova su pobedili.

Jedini koji ne mora da brine, a mogao je, jeste Marin Čilić. Hrvat se nalazi među teniserima koji se bore za pozicije sedam, osam i devet u trci, ali je on osvajanjem gren slem titule, na US Openu, automatski obezbedio sebi mesto i među finalistima sezone.

Pre Pariza, plasman je izgledao ovako: Novak Đoković 9.010, Rodžer Federer 8.520, Rafael Nadal 6.835, Stanislas Vavrinka 4.805, Marej 4.295, Kei Nišikori 4.265, Čilić 4.150, Tomaš Berdih 4.105, David Ferer 3.865, Miloš Raonić 3.840 i Dimitrov 3.555.

Dimitrova više nema u konkurenciji, danas su pobede zabeležili i Nišikori i Berdih i Ferer i Raonić, tako da će se između njih četvorice u nastavku turnira tražiti trojica učesnika finala sezone.

Od 2005. godine, kada je David Nalbandijan pobedio Rodžera Federera u finalu Masters serije, samo je sveže penzionisani Nikolaj Davidenko uspeo da osvoji tu prestižnu titulu u konkurenciji Federera i Đokovića, trostrukog i dvostrukog uzastopnog šampiona. Federer ima šest titula, ostali učesnici nijednu.

Mari, koji nijednom nije izgubio servis u meču sa Dimitrovim, a ove jeseni ima tri titule na ATP turu, u četvrtfinalu će igrati protiv našeg Đokovića, ako on u četvrtak uveče bude pobedio Gael Monfisa.

Završni ATP turnir u Londonu održaće se od 9. do 16. novembra.


PAROVI ČETVRTFINALA PARIZA:

(1) Novak Đoković - (8) Endi Mari
(4) David Ferer - (6) Kei Nišikori

(5) Tomaš Berdih - (14) Kevin Anderson
(2) Rodžer Federer - (7) Miloš Raonić

REZULTATI OSMINE FINALA:

Tomaš Berdih - Felisijano Lopez 7:5, 6:3
Stanislas Vavrinka - Kevin Anderson 7:6, 5:7, 6:7
David Ferer - Fernando Verdasko 6:1, 6:2
Endi Mari - Grigor Dimitrov 6:3, 6:3
Miloš Raonić - Roberto Bautista Agut 7:5, 7:6
Kei Nišikori - Žo-Vilfred Conga 6:1, 4:6, 6:4
Rodžer Federer - Lukas Puil 6:4, 6:4
Novak Đoković - Gael Monfis 6:3, 7:6

Komentari / 0

Ostavite komentar