Alonso se vraća u Meklaren!

Bivši šampion sveta postigao je dogovor s timom iz kojeg je, sa naslovom prvaka, morao da se povuče kako bi napravio mesta za Luisa Hamiltona.

Ostali sportovi 31.10.2014 | 13:00
Alonso se vraća u Meklaren!

Godine 2007. titulu prvaka u Formuli 1 osvojio je Kimi Raikonen u Ferariju, a glavni takmaci bili su mu zvanični prvak sveta u tom trenutku, Fernando Alonso i debitant, Luis Hamilton.

Obojica vozači Ferarija.

Te jeseni, pre sedam godina, videli smo jedno od najneizvesnijih završnica svih vremena, kada su pre trke u Brazilu i Raikonen i Alonso i Hamilton mogli da osvoje titulu, a posle potpunog haosa na stazi, ona je otišla Fincu i Italiijanima.

Na konačnoj tabeli pisalo je Raikonen 110, Hamilton 109, Alonso 109.

Ta trka bila je ujedno i kulminacija loših međuljudskih odnosa u Meklarenu, pre svega između dve zvezde, najveće u tom trenutku i nadolazeće. Britanski tim izabrao je Britanca, a Španac je morao da se vrati odakle je došao, u Reno, koji u tom trenutku nije više bio šampionski tim.

A, ni Francuzi nisu tek tako zaboravili Špancu da ih je napustio kada su bili šampioni...

Sedam godina kasnije, ispostaviće se da će Meklaren ponovo pozvati Alonsa, a ovaj prihvatiti poziv. Ironično, u međuvremenu je Hamilton "izdao" Britance i otišao da vozi za nemački tim, Mercedes, sa kojim će po svemu sudeći uzeti titulu prvaka ove sezone.

Ekipa Meklaren postigla je dogovor sa dvostrukim šampionom Formule 1 Fernandom Alonsom oko ugovora i njegovog prelaska iz Ferarija, preneli su danas španski mediji.
Kako je prenela španska Marka, dogovor ekipe i vozača je postignut, a Meklaren će dati Alonsu vremena da proceni i druge ponude pre nego što donese konačnu odluku.

Dvostruki svetski šampion će najverovatnije sačekati kraj sezone i videti kako će se završiti borba za prvo mesto u šampionatu između vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, pošto bi mogao da vozi i za šampionski tim, a Meklaren je spreman da to prihvati.

Kako je navela Marka, finansijska ponuda nije problem, niti dužina ugovora, a čelnici Meklarena zahtevaće da Alonso, kad god donese odluku, u nju bude siguran i da vozi sa istom posvećenošću koju je pokazivao u Ferariju u prethodnih pet sezona.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar