Novak: Spreman sam za Endija

Posle pobede nad Gaelom Monfisom od 6:3, 7:6(2) i plasmana u četvrtfinale Mastersa u Parizu u kome će odmeriti snage sa Endijem Marejem, Novak Đoković je istakao da mu je jako drago bilo sa kakvim mirom je odigrao završnicu napetog drugog seta.

Tenis 31.10.2014 | 11:00
Novak: Spreman sam za Endija

"Bio je ovo težak meč. Otpočeo sam ga dobro, ali su stvari počele da se komplikuju kako se prvi set bližio kraju, a onda sam omogućio Monfisu da se potpuno vrati, kada sam izgubio brejk prednosti u drugoj deonici", započeo je Novak svoju analizu, dodavši:

"Kada je došao do izjednačenja, počeo je da servira jako dobro. Konstantno je bio u prednosti, pa sam gledao da izborim taj-brejk. Moje strpljenje se na kraju isplatilo, a ja sam oduševljen načinom na koji sam sačuvao svoj mir u ovoj neverovatnoj atmosferi", nije zaboravio Đoković da pomene i sjajnu parisku publiku.

On se potom osvrnuo i na duel sa Marejom, koji će biti odigran ovog petka od oko 19.30, i to nakon što je njegov veliki prijatelj i veliki takmac uspeo da savlada Grigora Dimitrova (6:3, 6:3) i tako skine teret sa vrata, jer je definitivno izborio plasman na završni Masters u Londonu:

"Sa Endijem uvek vodim velike bitke, fizički naporne, ali ja sam spreman. Znam šta mogu da očekujem, znam da je siguran u sebe. Slično igramo, pa će onaj ko bude mirniji i ko bude fizički bolji na kraju i pobediti", smatra najbolji teniser sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar