Novak pobijedio Monfisa

Novak Đoković sa 2:0 (6:3, 7:6) savladao Gaela Monfisa u osmini finala ATP mastersa u Parizu i naneo Francuzu 11. poraz u isto toliko mečeva. Najbolji teniser sveta lako dobio prvi set, u drugom viđena velika borba. Naredni rival Novaka Đokovića je Endi Mari.

Tenis 31.10.2014 | 09:15
Novak pobijedio Monfisa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je pobedio 21. tenisera sveta, Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Branilac titule u Parizu Đoković do pobede je došao za sat i 33 minuta igre, a to mu je bila 11. pobeda u karijeri u isto toliko mečeva nad nezgodnim Francuzom.

Đokoviću je za osvajanje prvog seta bio potreban jedan brejk, koji je napravio u drugom gemu.

U drugom setu je bilo neizvesnije, srpski teniser je u trećem gemu napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je Monfis u narednom vratio brejk, nakon čega su obojica bili sigurni na svoje servise, pa je meč odlučen u tajbrejku, koji je Đoković dobio sa 7:2.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv osmog tenisera sveta, Britanca Endija Marija, koji je ranije danas pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:3. Mari je tom pobedom obezbedio plasman na Završni ATP turnir u Londonu.

Prvi teniser sveta Đoković do sada je 22 puta igra sa Marijem i ostvario 14 pobeda, od kojih tri uzastopne.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jablan

31.10.2014 09:38

Bravo!

ODGOVORITE