Dodik: Poštovati Radončića

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u intervjuu za BHRT da smatra kako predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić „ne bi bio višak“ u formiranju buduće vlasti u BiH.

Republika Srpska 31.10.2014 | 13:48
Dodik: Poštovati Radončića

"Gospodin Radončić je nesumnjivo imao jednu uspješnu izbornu kampanju, to ne treba smetnuti s uma. Partija koja je skoro formirana bilježi rast. Kako koji izbori, SBB dobija povećan legitimitet i sa gospodinom Radončićem prilikom učešća u vlasti na državnom nivou nismo bili nezadovoljni", kaže Dodik.

"Radončić ima potpuni politički legitimitet dobijen na ovim izborima, i to treba cijeniti i poštovati. Kako će se stvari kasnije posložiti, da li će Radončić biti dio te strukture ili ne, u svakom slučaju treba sačekati. Što se mene tiče, apsolutno ne mislim da bi bio višak u svemu tome. Gospodin Radončić bi mogao da doprinose jednoj dobroj dinamici, uspjehu rada organa gdje se nalaze njegovi predstavnici", kazao je Dodik.

On je potvrdio da će ona grupacija koja „bude ušla u zajedništvo sa nama“ u Predstavničkom domu Parlamenta BiH iz bošnjačkog naroda dati Bošnjaka za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"Ako je to SDA, onda će oni dati, ako je to Radončić, onda će on odrediti sve", rekao je Dodik.

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

velibor d.

31.10.2014 06:59

Opste je poznato da Radoncic raspolaze najvecim parama a baja se lijepi na pare kao muva na g....

ODGOVORITE
Name

Daj sta das

31.10.2014 07:01

Na sta je Baja spao da se sad mora svima dodvoravati ne bi Li bio Deo vlasti. Da mu neko ponudi ukidanje entititeta da bude dio vlasti mislim da bi on oberucke prihvatio.

ODGOVORITE
Name

A Pavelica?

31.10.2014 07:01

Kako je krenuo u dodvoravanje ne bi me vise iznenadilo da jednog dana, koji izgleda i nije toliko daleko, osvane naslov da treba postovati Antu Pavelica, Maksa Luburica, Andriju Artukovica.... Ionako je prodao Jasenovacku zbirku. Jadno.

ODGOVORITE
Name

Zoran

31.10.2014 07:06

Njegov izborni propagandni materijal završava ovako : " ...a kada mislim država , onda mislim Republika Srpska . "

ODGOVORITE
Name

banjaluka

31.10.2014 07:08

To je taj "stub odbrane Srpske" ,to je taj koji bi i majku prodao za vlast. Milorade ,istorija ce ti suditi.

ODGOVORITE
Name

pojedinci

31.10.2014 07:14

Pojedinci se trebaju lijeciti, komentari nekih ljudi su otrovni, zaboli me glava od neradnika koji samo kritikuju, po ciiiijeeeeliiii dan,a oni nisu u stanju nista uraditi u svom zivotu! Srecno Predsjednice Dodik u daljem radu, mi znamo da smu u Vasim rukama, u sigurnim rukama.

ODGOVORITE
Name

Pajo

31.10.2014 07:30

Šta je ovo. Dodik veliki Srbin obilati mrske sarajevske televizije sve ne bi li umolio za sadaku vlasti. Šta bi od onakve Srbende.

ODGOVORITE
Name

српкиња

31.10.2014 07:34

"разини" па којим језиком Додик говори

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

31.10.2014 07:40

Iskoristio bih ovu priliku da upitam Dodika i njegove poltrone sta je sa referendumom o nezavisnosti RS i sta je sa hrvatskim trecim entitetom...? Da li ce prilikom razgovora sa Radoncicem i/ili Izetbegovicem da mu to bude uslov za formiranje Savjeta ministara ili ce po obicaju da podvije rep i da zarad vlasti izda interese RS i srpskog naroda?

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

31.10.2014 08:01

Za one sto su glasali za njega jer brani nacionalne interese svog narod, brzo ce vidjeti ko je ta lopuza koja bi i ocev grob prodala za pare, a u vlast bi i sa najvecim dusmanima svog naroda.

ODGOVORITE
Name

Božidar

31.10.2014 08:24

Hvata se Mile za slamku spasa.Ovaj puta ti neće uspjeti. Svemu dođe kraj ,sjeti se Sanadera....?

ODGOVORITE
Name

gojko

31.10.2014 08:45

nesto se gadite na Dodika kad hoce da napravi vlast sa bosnjacima na nivou bih,a ne gadite se na sds koji hoce da pravi vlast sa domovinom u republici srpskoj

ODGOVORITE
Name

ha-ha milivojko

31.10.2014 08:46

Pao si na koljena Muslimanima, srbi te od....li

ODGOVORITE
Name

dunja

31.10.2014 08:51

Sramota. VelikA sramota. A Radoncicu svaka cast. Da sam u federaciji, on bi bio moj izbor.

ODGOVORITE
Name

Smešno

31.10.2014 08:58

Problem je kad Bošnjaci zovu Dodika, a nije problem kad SDS-PDP-NDP sklapaju paktove i dogovore sa njima i to pre izbora što naravno nisu hteli priznati dok izbori nisu prošli, te ih prizivaju da njih izaberu sad jer tobože to je bio dogovor pre izbora, jadno, koji ste vi licemeri, ako hoćete promene kao što govorite što onda niste propagirali da svi biramo treću opciju, one koji će stvarno biti promena, a ne uvek iste, licemeri ste i to oni najjadniji!!!

ODGOVORITE
Name

GASTRABAJTER

31.10.2014 09:03

HA, HA, HA.... MALO SMO SE ZAIGRALI - ZNA ON DA SU MU SVA VRATA ZATVORENA... NAS LIDER BAJA - PREDSJEDNIK REPUBLIKE, JOŠ MOŽE DA PUTUJE U EU, ALI NE MOŽE DA ZAKUCA NITI NA JEDNA VRATA EVROPSKE ADMINISTRACIJE... AMERIKU MOŽE DA GLEDA SAMO NA TELEVIZIJI, JER MU AMERICKA AMBASADA NECE IZDATI VIZU... NJEGOV POLITIČKI TROUGAO JE MOSKVA, BEOGRAD I TREBINJE - ALI SAMO PRIVATNO. DALJE NEMA GDJE ČOVIĆU JE OČITO VRLO NELAGODNO I PAZI DA GA OVA PROMASENA POLITIČKA FIGURA NE ODVUČE SA SOBOM U PROVALIJU, A ZNA DA IMA VELIKE OBAVEZE PREMA OVOM SVOM PAJTAŠU, BICE INTERESANTNO POSMATRATI KAKO NAMJERAVA DA GA ISKULIRA... OČITO JE DA IZETBEGOVIC NEMA NAMJERU DA SE SA NJIM DRUŽI U VLASTI... SADA BAJA POKUSAVA DA U ZAGRLJAJ POVUCE RADONIČIĆA, ALI KOMSIC NECE SA NJIM, A RADONCIC SAMOSTALNO NIJE NIKO.... VRTEŠKA PROPASTI OVOG KVAZI LIDERA JE POČELA... MOŽDA JE ZA NAROD I BOLJE OVAKO, NEGO DA JE UBJEDLJIVO IZGUBIO... TREBA DA SE JAVNO RAZBIJE I RAZGRADI NJEGOV PREPOTENTNI I NASILNIČKI EGO...

ODGOVORITE
Name

dragan

31.10.2014 09:32

pa normalno da treba postovati Fahru Radoncica jer su baja i Fahro veliki pajdasi s Keljmendijem.

ODGOVORITE
Name

Sfinga

31.10.2014 10:09

Ovaj je nepismen. On ne zna da realnost nema množinu. Kaže, "Realnosti su takve.." Uz to i ovim svojim nastupom je sebi skočio u stomak. Pričao je opet protiv Bakira. Preferira Radnočića Bakiru. Završio je sa Predstavničkim domom BiH. Nadam se da će dodik brzo biti isključen iz političkog života, ogavna mu je priča. Melje kao prazan mlin a suštinski ne kaže ništa.Njega "začudjava" umjesto da kaže da ga "čudi".

ODGOVORITE
Name

BENELUKS

31.10.2014 14:11

Milorade Dodiku kosi,Bosnjak, Hrvat,Srbin,nisi PRAVOSLAVAC NISI MUSLIMAN NISI KATOLIK KOSI IZJASNI SE.

ODGOVORITE
Name

advokat

31.10.2014 16:13

Bajici licemjeru ništa nije gadljivo. Dok normalan svijet ide na Slavu Svetog Luku on o formiranju vlasti, pa zar to nije moglo sačekati dan, dva nevjernici. Izglega da je bajica shvatio poruku Bakira pa ko sumanut bi da pravi vlast s bilo kim.

ODGOVORITE
Name

zenica

31.10.2014 17:24

Sta je zajednicko za Dodika,Radoncica,Keljmendija,Covica,...?

ODGOVORITE
Name

bos

31.10.2014 18:34

Ovaj Dodik je zajebant teski,spletkaros.SDA ima vise poslanika nego SNSD i HDZ zajedno u Parlamentu BiH,a on prica o Radoncicu kao vaznom faktoru.To prije moze pricati Izetbegovic za SDS i PDP da su vazan faktor u formiranju vlasti na drzavnom nivou.Jedno je sigurno Covic ako nesto hoce promjeniti glede polozaja Hrvata u FBiH adresa mu je Sarajevo a ne Banja Luka, osim ako ne misli da ce mu Dodik dati nesto Posavine za treci entitet jer mu je ustvari cilj popravljanje polozaja Hrvata na nivou drzave BiH.Stvarno ne znam kako Dodik moze pomoci Covicu da Hrvati poprave svoju poziciju u Federaciji.

ODGOVORITE
Name

PAJTO

31.10.2014 20:33

BAJA PREDSJEDNIK RAMIZ SALKIC ZAMJENIK PR. COVICU POSAVINA BOSNJACIMA PODRINJE.BAJA CE U SARAJEVO.RS NEMA. CIST ZAKLJUCAK.

ODGOVORITE