Konte u pismu Mihi: Dragi Siniša...

Italijanski selektor odgovorio na poziv srpskog trenera Siniše Mihajlovića da ga poseti u Đenovi, da bi video kako (dobro) rade u Sampdoriji.

Fudbal 30.10.2014 | 19:40
Konte u pismu Mihi: Dragi Siniša...

"Konte ignoriše Sampdoriju", zavapio je prošle nedelje Siniša Mihajlović, insistirajući na tome da njegovi igrači nemaju zasluženu pažnju selektora.

Reagujući na očiglednu nepravdu, jer njegovi igrači ne dobijaju pozive Antonija Kontea, izjavio je:

"To (što Konte ne poziva igrače Sampdorije) dozvoljava nam da treniramo najbolje moguće tokom pauze zbog obaveza reprezentacije. Pozvaću ga u naš trening centar, kako bi bar mogao da izbliza vidi igrače. Postoje neki igrači Sampdorije koji bi mogli da mu budu veoma korisni, mada sam siguran da zna bolje od mene. Neću da ulazim u donošenje njegovih odluka, zato što mi je poznata ta uloga", izjavio je srpski trener, bivši selektor Srbije.

Ovog četvrtka, Konte mu je odgovorio:

"Činjenica da mnogi zovu u posetu mene i članove mog stručnog štaba znači da bi bili zadovoljni da provedemo određeno vreme zajedno. Sampdorija igra dobro i srećan sam zbog njih. Imaju interesantne igrače, koje pratimo i o kojima vodimo računa. Posetiću Đenovu i onda će mi ostati još osam timova da posetim", poručio je Konte, uz dodatak:

"Generalno govoreći, mislim da i Đenova i Sampdorija postaju sve važniji za našu ligu. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da ulažu u mlade, mislim da im je predodređeno da budu dobri i da se razvijaju. A, to je zaista važno za italijanski fudbal", podvukao je Konte.

Naredni meč reprezentacije Italije biće odigran baš u Đenovi, protiv selekcije Albanije. Novac zarađen prodajom karata otići će i u humanitarne svrhe. Tačnije, na račune ugroženih u nedavnim poplavama koje su zahvatile tu regiju.
"Očekujem veliku posetu tog dana. Moramo da budemo bliski sa narodom koji je u prošlosti već pokazao sposobnost da ima snagu da se bori i izbori za sebe", objasnio je Konte.

Mihajlovićeva Sampdorija posle devet kola zauzima čevrto mesto na tabeli, iza Juventusa, Rome i Milana, a ispred Udinezea, Lacija i Napolija.

Reprezentacija Italije, pod vođstvom Antonija Kontea, odlično je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine. U prva tri kola ostvarila je tri pobede i deli prvo mesto na tabeli Grupe H, sa Hrvatskom. I jedna i druga selekcija imaju maksimalni skor od devet bodova, s tim da ekipa Nike Kovača ima bolju gol razliku (9:0, naspram 5:1 Italijana).

Komentari / 0

Ostavite komentar