Pariz: Ispao Vavrinka, Mari prošao, ispao i Zimonjić

Četvrti teniser sveta Stanislas Vavrinka je u osmini finala turnira u Parizu doživeo iznenađujući poraz od Kevina Andersona sa 6:7(2), 7:5, 7:6(3). Endi Marej plasirao se u četvrtfinale turnira u Parizu pošto je u dva seta bio bolji od Grigora Dimitrova 6:3, 6:3, a za prolaz među četiri najbolja tenisera u Bersiju igraće protiv Novaka Đokovića ili Gaela Monfisa. Britanski teniser je ovim trijumfom obezbedio plasman na završni masters u Londonu.

Tenis 30.10.2014 | 19:20
Pariz: Ispao Vavrinka, Mari prošao, ispao i Zimonjić

U meču sa uzbudljivim preokretima, Švajcarac je sigurnim servisima rano poslao upozorenje Južnoafrikancu da su kvalitet i iskustvo na njegovoj strani. Ali, to nije bilo dovoljno da se prvi set osvoji pre taj-brejka, u kome je upravo Vavrinka bio bolji.

Ipak, Anderson se nije predavao. U drugom setu uzvratio je sličnom merom, bio je konkretniji u završnici, i tu deonicu u svoju korist rešio brejkom pri vođstvu od 6:5.

U poslednjem setu viđena je prava drama u kojoj je Andersen imao više strpljenja. Pri rezultatu 4:4 , Vavrinka pravi brejk i dolazi na korak od trijumfa. Međutim, gem u kojem je servirao za pobedu nije iskoristio na pravi način i Anderson izjednačuje, a zatim na svoj servis osvaja naredni gem i vodi sa 6:5. I, kada se čekao kraj, Vavrinka je uspeo da spase dve meč-lopte, izjednači i pošalje set u taj-brejk. U njemu je Južnoafrikanac bio koncentrisaniji i racionalniji - dobio ga je sa 7:3 i eliminisao favorizovanog Švajcarca.

Meč četvrtfinala Anderson igra u petak protiv Tomaša Berdiha, koji je u dva seta izbacio Felisijana Lopeza, rezultatom 7:5, 6:3.

Marej je za tačno 70 minuta pokazao Dimitrovu da je mnogo veća razlika između dva igrača, iako je Britanac samo za jedno mesto bolje plasiran od Bugarina. Dimitrov nije uspeo nijednom da dođe do prilike da oduzme servis protivniku, dok je tri puta pretrpeo brejk, dva puta u prvom i jednom u drugom setu.

U ključnim trenucima je Marej bio mnogo bolji, jer je u razmenama bio izdržljiviji i imao je plan kako da dođe do lakše pobede.

Predstavnik Velike Britanije u četvrtfinalu će igrati protiv Novaka ili Monfisa, koji svoj duel igraju u četvrtak ne pre 21 čas, a jasno je koji bi teniser bio poželjniji izazov.

Nenad Zimonjić i Kevin Anderson nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale dubl konkunreciji u Parizu pošto su poraženi od američke braće Boba i Majka Brajana sa 6:3, 6:2.

Zimonjić i Anderson nisu stigli da se uigraju za turniru u Bersiju, dok je predstavnik Južne Afrike imao veoma težak duel nekoliko sati ranije protiv Stanislasa Vavrinke kojeg je uspeo da savlada u tri seta.

Braća Brajan su za svakog veoma težak protivnik, a ovoga puta i prevelik zalogaj za Nenada i Kevina koji su posle 56 minuta položili oružje.

Američka kombinacija će nastaviti takmičenje protiv indijsko-švajcarskog para Vavrinka/ Leandro Paes koji su bili bolji od Vaseka Pospišia i Džeka Soka 6:1, 6:4.

Komentari / 0

Ostavite komentar