Grad uplatio dio duga za struju

Gradska uprava u Bijeljini uplatila je danas 50.000 KM od ukupno 300.000 KM duga za struju za javnu rasvjetu zbog kojeg je grad već nedjelju dana u mraku.

Republika Srpska 30.10.2014 | 16:57
Grad uplatio dio duga za struju

Gradonačelik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je "veoma ljut zbog isključenja struje za javnu rasvjetu" i nazvao to "političkom odmazdom".

Navodeći da postoje kupci kojima se struja ne isključuje uprkos milionskim dugovanjima, Mićić tvrdi da Grad nije platio dva mjesečna računa i da su dugovanja 250.000 KM.

"Ne bježimo od obaveza, ali pretrpjeli smo velike poplave, budžet je u problemima i plaćanja se obavljaju u skladu sa mogućnostima budžeta i po prioritetima", kaže on.

Šef gradskog Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu Tomica Stojanović rekao je novinarima da svi gradovi u Republici Srpskoj duguju novac elektrodistributivnim preduzećima, ali da im zbog toga nije isključena javna rasvjeta.

Isključenje više od polovine javne rasvjete u Bijeljini, on je nazvao presedanom. Stojanović smatra da je problem dugovanja za struju mogao da bude riješen i naplatom kamate ili tužbom.

Bijeljina je skoro nedjelju dana u mraku zbog duga gradske uprave od 300.000 KM na ime potrošene struje za javnu rasvjetu.

Direktor "Elektro-Bijeljine" Zlatan Lazarević rekao je da struja za javnu rasvjetu nije plaćena tri mjeseca, a čelnici grada nisu reagovali ni 10 dana nakon prijema opomene.

Isključenje napajanja javne rasvjete počelo u četvrtak, 23. oktobra, kada je u mraku ostao centar Bijeljine, selektivno je nastavljeno isključenjem rasvjete u svim velikim selima i do sada je već isključena polovina javne rasvjete na području grada.

Prema Lazarevićevim riječima, "Elektro-Bijeljina" je prespajanjem odvojila sa javne rasvjete semafore u gradu i omogućila njihov rad, da zbog nemara lokalne vlasti ne bi bila ugrožena bezbjednost stanovnika.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

advokat

30.10.2014 16:34

Samo vi gasite, narod neće nikad glasati za SNSD u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

seve

30.10.2014 16:37

Koliko duguju Milici? Ili Zvornik racuna za struju?

ODGOVORITE
Name

dodikov elektron

30.10.2014 16:39

oprošteno je bobaru struje više od milion maraka Zaposleno je u elektrodistribuciju sve nesposobno iz SNSD-a i SP-a viška ima 2x zaposlenih. Sad kada dođe da ti usade jednu banderu tu su ,,dva kamiona, troja kola, dva traktora i sedam osam radnika sa samo dvije lopate, montera jedno 6 komada sve ukupno oko jedne bandere se do podne nakupi preko 20-es duša. U podne dođe neki dva tri tobož šefa njih 5 ode da uključi jedan osigurač na trafou sa dvoja kola jer u jednim se vozi osigurač a u drugom je električar koji će taj osigurač da stavi. Kad god nazoveš da prijaviš kvar dobiješ odgovor ako imaš sreće na terenu su, kvar će bit otklonjen, a kvar je baš veliki znaš. Kod nas u ravnici kvar je 12 sati bez struje dok je to u Austriji u sred Alpa pola sata. Kod nas kola ne mogu preko njive, a peške - ma ajte nisam ja za Zlatka i Dodika glaso da bi išo preko njive peške sa banderom.

ODGOVORITE
Name

СС

30.10.2014 16:47

Дуге су четири године. Бијељина ће испаштати 4 дугеее године. Је ли тако, адвокат?

ODGOVORITE
Name

re СС

30.10.2014 18:50

Само ми живите у бајином благостању, битно је да смо ми вас подерали у Бијељини, мада то и није неки проблем јер је ОО СНСД екипа абнормално неспособних ликова која се ријетко среће. Мада, нећете саставити ни до љета...

ODGOVORITE
Name

Elektro

30.10.2014 18:55

Bravo za Zlatana najjljepseg I najboljeg direktora. Zivio Zlaja buduci predajednik SNSDe Bijeljina I direktor Eletroprivrede RS. Zlaja kralju vole te radnici Elektrobijeljine. Rile. Gaga. Dragan. Ljubo. Mrki. Pirge. Maja. Ljilja I Ceca

ODGOVORITE
Name

seve

30.10.2014 20:08

Zlatan ne zna da nece uvijek biti direktor. Gdje li ce zivjeti?

ODGOVORITE
Name

bijeljina

30.10.2014 20:26

Gdje su pare od donacija ...izbori a i pojedini dzepovi suplji uvijek im malo.

ODGOVORITE