Mačvan: Grobari, ne brinite, bićemo pravi!

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da će crno-beli, uprkos svim trenutnim problemima, biti ozbiljan kandidat u borbi za trofeje na kraju sezone.

Košarka 30.10.2014 | 18:20
Mačvan: Grobari, ne brinite, bićemo pravi!

"Tim je mlad i talentovan, potrebno je vreme da se uigra, da mladi igrači steknu rutinu i samopouzdanje. Mnogo bolje ćemo izgledati do kraja sezone i Partizan će predstavljati ozbiljnog protivnika i takmaca u borbi za sve trofeje. Do toga ima dosta da se igra, Kup je u februaru, posle toga plej-of Jadranske lige i domaće prvenstvo", rekao je Mačvan.

On je poručio navijačima da ne treba da brinu uprkos nešto slabijim izdanjima Partizana u poslednje vreme.

"Glupo je pričati o gubljenju strpljenja kod navijača s obzirom da su veliki rezultati ostvareni u prethodnih 13 godina. Sve će doći na svoje, potrebno je samo da se uigramo i mladi igrači steknu samopouzdanje, posebno oni koji su do sada imali prateću ulogu, a sada se očekuje da budu lideri ekipe", dodao je Mačvan.

Mačvan je dres Partizana nosio u sezoni 2011/12 kada je ekipa Vlade Jovanovića osvojila duplu krunu, nacionalni šampionat i Kup.

"Sistem rada kod Vujoševića je sličan, mada akcenat je na radu sa mladim igračima i taktici. Mi smo tada imali dominante košarkaše, Pekovića i Raduljicu, zatim iskusnog Kecmana i Božića.. Očekujem da ove godine napredujem, jer Vujošević je dokazan trener kada su u pitanju visoki igrači. Mislim da sam napravio pravi pogodak povratkom u Partizan", rekao je Mačvan.

On je kao jedan od razloga odlaska iz Galatasaraja naveo manju minutažu i selidbu na poziciju centra.

"Prve sezone smo osvojili kup i prvenstvo, imao sam dobru minutažu, posle toga trener Ergin Ataman je menjao tim, dovodio neke igrače, mislim bespotrebno, jer smo igrali jako dobro. On je želeo da se pojačamo za Evroligu. I pored toga izborio sam se za minute, postojala je mogućnost produžetka saradnje, ali sam to odbio, jer nisam imao adekvatnu ulogu u timu", rekao je Mačvan.

Krilni centra je za srpskog šampiona debitovao prošle nedelje protiv Banvita, dok je zbog povrede mišića propsutio utakmice protiv Metalca i Hapoela iz Jerusalima.

"Ide na bolje, u petak idem na kontrolu, radimo sve što je moguće da se oporavim što pre i u nekom narednom periodu ću su vratiti na teren. Ne mogu da preciziram datum", poručio je Mačvan.

Komentari / 0

Ostavite komentar