Zvezdaš pao na doping testu!

Srednji bek crveno-belih Miloš Medenica bio pozitivan na zabranjene supstance karboksi THC i sibutramin. Preti mu kazna od dve ili čak četiri godine zabrane igranja.

Ostali sportovi 30.10.2014 | 13:00
Zvezdaš pao na doping testu!

Doping test urađen posle meča Crvena zvezda - Planinka u 3. kolu Superlige, 3. oktobra pokazao je jedan pozitivan nalaz.
Antidoping agencija Republike Srbije objavila je da je Miloš Medenica, rukometaš Crvene zvezde bio pozitivan na na zabranjene supstance karboksi THC i sibutramin, prenosi "Sportski žurnal".

Rukometni savez Srbije, koji je nadležan za postupanje u prvom stepenu u ovom slučaju, odmah je doneo odluku o privremenoj suspenziji igrača do okončanja postupka i ta suspenzija na snazi je od 22. oktobra.

Predsednik nacionalnog Odbora za doping kontrolu Nenad Dikić saopštio je da sportista nije tražio analizu B uzorka, a budući da se odrekao toga, onda se A uzorak uzima kao merodavan.

Medenica se zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava suočava sa kaznom od dve godine zabrane igranja po važećem zakonu o sprečavanju dopinga.

"Prema novom zakonu mogao bi za ovaj prekršaj da bude kažnjen sa četiri godine zabrane igranja, ali budući da je prekršaj načinio dok je na snazi bio stari zakon, maksimalna kazna koja bi mogla da mu bude izreknuta je dve godine, a minimalno opomenom", rekao je Dikić.

Komentari / 0

Ostavite komentar