Veterani na štakama dolaze u Sabor

Predsjednik Hrvatskog sabora Јosip Leko pozvao je članove Odbora za ratne veterane i predsjednike klubova zastupnika da se odazovu na Okrugli sto o ostvarivanju prava hrvatskih veterana, hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica.

Region 30.10.2014 | 12:44
Veterani na štakama dolaze u Sabor

Veterani su najavili su da će doći u Sabor u 12 časova u povorci na štakama i u kolicima. "Ne odustaju od svojih zahtjeva za smjenama ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića", opšta je ocjena.

Tvrde da nisu ništa učinili za hrvatske veterane, za koje traže i ustavni zakon.

Okrugli sto o pravima hrvatskih veterana zatvoren je za javnost, a po njegovu završetku izjave će dati predsjednik Hrvatskog sabora Јosip Leko i predsjednik Udruženja stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

Milanović je odbacio kritike i ne pristaje na ultimativne zahtjeve za smjenu ministra Matića i njegovih najbližih saradnika.

Podsjetimo, prije dva dana veterani su u šatoru ispred Ministarstva održali polučasovni okrugli sto "100 odsto za Hrvatsku u pronalasku rješenja". Na okrugli sto je bio pozvan cijeli državni vrh, ali se niko nije pojavio. Bio je prisutan izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić, a u ime predsjednika Sabora šefica njegovog kabineta Đurđica Pralas.

Veterani su juče, nakon godinu dana traženja sastanka s ministrom zdravlja, to napokon i realizovali. Zatražili su bolnicu za liječenje ratnih veterana od ministra Siniše Varge.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar