Rajko Vasić: Posljednji savjet SNSD-u

Pitali me, pitali, Da li sam pisao ili naručio tekst na portalu Frontal.ba, da li je neko iz Esenesdea naručio i platio, da li je to povezano sa tim što je portal rtvbn u kampanji mnogo pozitivnih storija objavio Dodikovih, ali su ga komentari šikanirali, da li je Dodik našao kanale da se obračuna sa svim oko sebe u vrhu stranke, da li mu je jedini cilj bio da on pobijedi, a Željka i Stranka kako prođu, odnosno da ne prođu.

Republika Srpska 31.10.2014 | 06:28
Rajko Vasić: Posljednji savjet SNSD-u

Stvari su otišle dublje od teorije zavjere.

Tekst na frontalu.ba potpisan je sa Redakcija. Jebalo Mačku Majku. Redakcija se sastala i razmatrala. Pa zadužila Radnu Grupu da napiše Načertanije.

Naročito frontal.Ba. koji je prijateljski raspoložen prema Republici Srpskoj, Esenesdeu i Dodiku kao žaba prema bokvici.

Mediji su toliko ubalegani da je i ljubičica u govnima postala normalna stvar.

Godinama sva ta koMedija s neviđenom količinom mržnje i destrukcije piše o Esenesdeu i Dodiku.

Tekst na grontalu.Ba doima se ili nestvarnim ili podvalnim.

Iako obiluje realnim zapažanjima koja bi svaki jednooki birač vidio, i bunovan ili mamuran, ta zapažanja se doimaju pohvalno baš pod dugogodišnjom presijom negatvističkog nihlizma nezavisnih i slobodnih opozicionih koMedija.

Ipak. Savjetnička suština Redakcije frontala.Ba staljinistička je i po Esenesde i Dodika, pokopna.

Dodika se promoviše u Sulejmana Veličanstvenog. Svojih dvadeset sinova, koje je sve on stvorio, je li, kao što piše Čusmukaka, treba poklati i podaviti a dovesti dvadeset novih, mlađih, među kojima trebaju da budu i oni koji su kritikovali vlast i Esenesde.

Dodiku se, tako, nameće oreol sinoubice i apsolutinkubatora novih stranačkih podlidera.

Dabome da ne mogu sve da kažem. Esenesde je Moja Stranka. A nije stranka frontala.Ba. Jeboga.ja.

Ali. Turcima u politici, političkoj sociologiji, političkom organizovanju, sociokolektivizmu, i u političkoj artikulaciji, nije jasno da je Velika Politička Stranka veliki nacionalni kolektivitet kao što je i Crkva ili Vojska. Samo se radi o različitim rekvizitima. Molitvama, mecima ili glasovima.

I da stranka nije dvadeset Okododikovaca. Kao što Crkva nije dvadeset popova. A Vojska nije dvadeset generala.

Moja izučavanja, i praktikovanja, rata, kažu. Da bi se proizveo jedan general potrebno je da se trideset bataljona usere u gaće, u slučaju rata, ili dobije upalu pluća, u slučaju mira, da dvadesetpet bataljona dobije žuljeve na stopalima ili šuljeve na dupetima, da dvadeset bataljona iščaši rame, zglob ili lakat. O grobovima ne želim.
Da bi Lider mogao da podavi dvadeset svojih sinova, potrebno je da ga podrži dvadeset hiljada aktivista koji svakog dana rade u organizaciji, sa ljudima.

Da li je to moguće. Dabome da nije moguće.

Velika Politička Stranka se ne revitalizuje i ne reorganizuje odzgo. To radite kad nemate stranku. Kad imate Veliku Stranku, revitalizijete je odzdo.
Omogućite joj jedino moguću unutarstranačku demokratiju.

Prvo. Slobodne, otvrene, proceduralne unutarstranačke izbore koji će stvoriti strukturu i organizaciju koju podržava članstvo a ne Feudalci i Lideri.

Drugo. Oslobodite proces kandidovanja. Organizacija mora da da kandidata jer će ga jedino u tom slučaju organizacija i podržavati. U svakom drugom slučaju kandidati će od organizacija načiniti Trgovačko Društvo.

Onda će onih gornjig deset, dvadeset, trideset, ostati bez infuzije i lrvotoka, i otpasti. Jer su to ionako crvljive jabuke, nekurcomrdi, feudalci, janjetinaši, šefaši i kurcoboli uopšte.

Besplatan savjet. Stvari se popravljaju kad ideš uzbrdo. Kad kreneš nizbrdo, bićeš sretan ako podbaciš kamen pod točak.

Besplatno iskustvo. Dvadeset hiljada vojnika, u trideset bataljona, ili šezdeset opštinskih organizacija, mogu da odluče da se danas ne useru u svojim rovovima. Pa će dvadeset novih mladih, gore, da se Osećalo Strancem.

To je isto kao kad bi dvadeset hiljda vjernika odlučilo da ne dođe u crkvu na molitvu. Šta bi radilo dvadeset novih mladih popova. Tog jutra u ladnim crkvama. Jebalo popadije. Ili sebe u gujicu.

Tužno je, ipak, gledati kako neki prosrali i mediji, kobiva dobronamjerno, savjetuju VPS.

Dajući joj posljednju šansu.

A Kumrovec šuti. 2010e, 2012e. 2014e. E, e.

RajkoVasicBlog

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Građanin

30.10.2014 06:40

Nevjerovatan način izražavanja jednog akademskog građanina. Majko moja ko je nas vodio sve ove godine ili savjetovao vlastodržce kako da rade. Ma mi smo dobro i prošli. Ovom Rajku treba dodijeliti šifru to je očigledno.

ODGOVORITE
Name

king

30.10.2014 06:46

Ovaj čovjek je al baš totalno odlijepijo !!!

ODGOVORITE
Name

Sfinga

30.10.2014 07:28

Nije on akademski gradjanin, on je seoski kopilan svoga djeda. Godinama zaljubljen u seoskog djilkoša. K'o cuko. Zbog džipa naravno. Nervozan jer se bliži kraj i s_ranci lopovskih bajinačkih traktorista, i njemu i meceni. Nisam svo ovo njegovo smeće do kraja ni pročitao, samo prvu četvrtinu. Nisam to sebi dozvolio priuštiti, postala bi mi muka..Šta li će ovaj kopilan pisati kad SIPA proradi, nakon što neki izgube kontrolu nad njom. Garant će reći da će to biti napad na Republiku Srpsku. Čudno ali je niko od tog napada neće braniti. A po CIK-u, tako puno ih je glasalo za slogan "Za (po)bjedu Srpske". To će značiti dvije stvari:Prvo, izbori su pokradeni. Drugo, SIPA će se pobrinuti da Srpska ipak konačno pobijedi...gadno vrijeme dolazi za mecene i raznorazne njihove murve novinarske

ODGOVORITE
Name

macak

30.10.2014 07:36

Njegov recnik me podsjeca na jednog njihovog stranackog funkcionera,koji je bio uklonjen iz stranke a sada pociva u miru...

ODGOVORITE
Name

expert

30.10.2014 08:20

Savjet za BN TV da ovakve stvari vise ne objavljuje, ipak ste ozbiljna kuca.

ODGOVORITE
Name

problem

30.10.2014 09:29

To što vi "akademski građani" ne razumijete, to je vaš problem! Ni Nikolu Teslu nisu razumjeli u njegovo vrijeme! Rajkan je car!

ODGOVORITE
Name

RA-JKULA

30.10.2014 09:44

Dobro ga je Vaskovic nazvao Rajko Rajkula.Ali matora ajkula

ODGOVORITE
Name

blaga sizika

30.10.2014 10:44

Vakse ..u pravu si sve..samo te niko ne konta jer su zatucani.. Pisi ti nama i dalje iz Paprikovca...svaka ti je zlatna.

ODGOVORITE
Name

baba Persa

30.10.2014 10:45

Rajkula sve zna i o izborima i o medijima .

ODGOVORITE
Name

kuku vasa

30.10.2014 14:52

Kuku majko, sta ovo rece Rajko.

ODGOVORITE
Name

Miha

30.10.2014 15:07

Rajcin obicna budala.

ODGOVORITE
Name

Direkt

30.10.2014 16:34

Srajko Vasić

ODGOVORITE