Savez za promjene traži istrage!

Pobjeda Mladena Ivanića pobjeda je Saveza za promjene jasan je stav svih članica Saveza nakon objavljivanja rezultata Centralne izborne komisije.

Republika Srpska 29.10.2014 | 06:06
Savez za promjene traži istrage!

Savez medjutim još nije spreman da prizna poraz Ognjena Tadića od Milorada Dodika u trci do posljednjeg glasa. Ne, potvrdjeno je, prije nego što zbog sumnji u mnoge nepravilnosti u izborima na ovom nivou,  CIK-u ne ulože prigovore.

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a naveo je primjere u nekoliko biračkih mjesta gdje je SDS osvojio respektabilan broj glasova a da je na istim mjestima kandidat Saveza Ognjen Tadić osvojio nula glasova.

Savez će tražiti ponavljanje brojanja glasova na pojedinim mjestima i ekspertizu nevažećih listića za nivo predsjednika republike. Analiziraju da su rezultati izbora i za predsjednika pokazali da je narod rekao da hoće promjene a da su SNSD i Milorad Dodik izgubili snagu koju su do sada imali bez obzira na ogromna ulaganja republičkog novca u kampanju.

Savez za promjene ubijedjen je da će biti dio vlasti na nivou BiH odnosno da će formirati Savjet ministara. 

Članice Saveza jednoglasno su potvrdile da svi ostaju zajedno nakon izbora a da će oko formiranja vlasti i skupštinske većine u Srpskoj razgovarati sa svim parlamentarnim strankama osim sa SNSD-om. Vjeruju da mogu biti dio većine u Narodnoj skupštini. 

Visoki funkcioneri SNSD-a u nekoliko navrata su naglasili da će oni sa koalicionim partnerima iz DNS-a i Socijalističke partije formirati vlast u Srpskoj i da za to postoje svi uslovi.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić naglasio je da SNSD ima matematičku većinu za vlast u Srpskoj.

Ko će na kraju imati matematičku većinu znaće se tek nakon mnogobrojnih sastanaka koji slijede.

Pored najave da će uputiti primjedbe CIK-u iz saveza su najavili i da će se najvjerovatnije obratiti Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom podrške koju je patrijarh srpski Irinej u predizbornoj kampanji dao jednom od predsjedničkih kandidata, Miloradu Dodiku.

BN TV

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

borac rs

28.10.2014 15:47

Kakav je to patrijarh koji zastupa ljevicare?????????

ODGOVORITE
Name

cipiripi

28.10.2014 15:51

SNSDpo vasem stalno gubi podrsku a uvijek je prvi. Kakva je to matematika?

ODGOVORITE
Name

MIHAJLO

28.10.2014 16:19

Nas patrijarh nam zaista zeli dobro, kad se stavio u sluzbu naseg lopova Milokrada.

ODGOVORITE
Name

sansa

28.10.2014 16:20

Samo slozno i rezultati ce doci. Ne dajte Milu i ekipi starih samozvanih stvaralaca da vas osujete i zavade. Imate sansu ogromnu uz malo strpljenja da formirate na svim nivoima i pokazete da moze bolje i normalnije da se vlada i zivi. Spirko vec zapomaze i trazi vecinu koje nema, a na nivou BiH vidi da su ispali iz svih kombinacija. Pamet u glavu, kako god da se zavrsi ispostujte Ognjena, jer su njegove zasluge ogromne i nemjerljive za ove rezultate.

ODGOVORITE
Name

rs

28.10.2014 16:22

CIK je lazna komisija i oni su prevanti i lopovi treba ponovo traziti da se glasa jer ovi podaci u Federaciji nisu tacni ni u Republici Srpskoj. Bakir i Dodik ne mogu biti pobjednici na ovim izborima.

ODGOVORITE
Name

nino

28.10.2014 16:30

Kakve ove ulizice i lopovi oko bosica a najveci ivanic nemaju svi zajedno osm sds deset posto glasova naroda kako bi mu krv popili da su dosli na vlas to se vidi u opstinama gde su pobjedili

ODGOVORITE
Name

m.v.28.10.2014

28.10.2014 16:31

Ovo je čista krađa SNSD-a kad je pobedijo Ivanić trebao je i Tadić svi koji su glasali za jednog glasali su i za drugog. 100% tačno.

ODGOVORITE
Name

ZE X PERIA

28.10.2014 16:32

Posrška, ne treba priznati rezultate izbora sve dok se može iscrpiti i posljenje pravno sredstvo, ne samo pred CIK-om, već i pred svim sudovima u BiH i pred Evropskim sudom za ljudska prava.Sad ili nikad, treba onom nadutom pokvarenjaku pokazati da nas ne može gaziti ko kakve gnjide i posmjehivati se, u svojoj bahatosti.

ODGOVORITE
Name

ZE X PERIA

28.10.2014 16:36

CIK je pogrješiv, CIK je kompromitovan, CIK je u službi vladajućih garnitura.Znači i poslije CIK-a treba ići sudom, treba do posljednjeg pravnog sredstva.

ODGOVORITE
Name

Predrag

28.10.2014 16:39

Nevjerovatno je kako ste dopustili "bugarski voz" u Banja Luci. Ukrali su vam 14.000 glasova, tj. dodali Dodiku i Željki. Nije problem u nevažećim listićima, jednostavno oni su dodavali glasove koliko im je trebalo. Pogledajte npr. samo izborna mjesta u Boriku na ovim izborima i na izborima 2012. i biće vam jasna tehnologija kradje SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

prst na čelo

28.10.2014 16:46

Šta je vama ljudi. Ne mogu vjerovati da ste nepismeni, vidim služite se internetom.

ODGOVORITE
Name

Mira

28.10.2014 17:18

I dalje insistirati na provjeri nepravilnosti da se CIK za sva vremena opameti.

ODGOVORITE
Name

Bl

28.10.2014 17:31

BOSICU KRAJNJE JE VRIJEME DA PROMJENIS RETORIKU SA OVIM KRIMINALCIMA KOJI SE JAVNO HVALE KAKO SU POKRALI IZBORE POZOVI NAROD NA ULICU ZAJEDNO SA SAVEZOM ZA PROMJENE PA CES VIDJETI SVOJE GLASACKO TIJELO TJ IZACI CE SAV NAROD JER SAMO VI NE VIDITE IZGLEDA DA JE OVO DRSKA KRADJA. OVO MOZE RIJESITI SAMO ULICA JER OGNJEN JE POBJEDIO.

ODGOVORITE
Name

petar

28.10.2014 17:33

To nije Ivanic to je Komsic za njega su glasali Bosnjaci to je velika razlika.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

28.10.2014 18:00

Nikola Špirić naglasio da SNSD ima "matematičku" većinu. Nikola, nemoj se sramotiti, ti o matematici znaš koliko i Marko Kraljević o stonom tenisu. Kakvu matematičku većinu? Valjda imaju dovoljan broj mandata (tih jadnih 42 poslanika)da mogu da formira taj jad zvani Vlada RS. Koliko će ista opstati, to je drugo pitanje. Ja joj prognoziram do februara. Opoziciji odnosno savezu za promjene preporučujem da pusti SNSD, DNS i SP da formiraju Vladu RS. Znam da su sve pokrali. Neka su. Pustite ih neka se još uvale. Sačekajte još šest mejseci. Ako ste čekali 8 godina, možete i tih 6 mjeseci.

ODGOVORITE
Name

banjaluka 1

28.10.2014 19:09

vi ste svi zajedno/ i pozicija i opozicija / toliko posteni da tito da izadje malo odozdo svi bili malo na moru , a posto svi volite more ... bi bili malo duze i to svi bi ponijeli malo vece cekice ... TOLIKO STE SVI VI POSTENI

ODGOVORITE
Name

bili

28.10.2014 19:18

Postoji previse pogovaranja o kradji na izborima u RS, tako da se svi moraju sloziti da je potrebno izvrsiti adekvatne provjere i utvrditi istinu a evenualno odgovorne kazniti. Narodna volja ne smije biti pokradena, jer to moze biti opasno. Vjerujem da je kradje bilo ali sad price o Bugarskom vozu i 14000 hiljada glasova nisu mi bas relevantne! Ako Predrag ima saznanja, neka prijavi, ima KRIMOLOVAC, provjerice.

ODGOVORITE
Name

heo

28.10.2014 19:39

Pa naravno da su pokrani izbori. Pokrani su i u Hercegovini i u cjeloj RS.Cuj 1%!! Pa ocigledna sprdnja sa nama.Onog bijednika Irineja necu komentarisati,mafijas i obicni ustasa koji kaze da su Srbi iz RSK krivi sto Papa nije dosao u Srbiju.Evo zvao ga je Debeli u RS,imamo i Biskupa u Hercegovini koji krade po srpskim kucama. Ustase rade po Pavelicevom planu i hoce BH da bude njihova. Nasli su najcrnje jadnike od samozvanih popova do samozvanih politicara koje je ratna poplava izbacila,koji su oruzjem dosli na vlast i koji za njihov racun pljackaju i ubijaju Srbe evo vec 25 godina.

ODGOVORITE
Name

Добој

28.10.2014 20:51

За Иванића је у реду, а Тадић је покраден. Иванић-318 196 Цвијановић-310 658 Змијањац- 24 334 Разлика Иванић-Цвијановић 7538 гласова ко је овде покраден Милорад Додик 302 573 Огњен Тадић 295 685 Разлика Додик-Тадић 6888 гласова, ко је овде покраден.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

28.10.2014 21:54

Ja predlažem da se predsjedniku da mogućnost da glasa u skupštini,tako da bi mogli imati kvorum u svako doba. Naime, ako je čovjek već godinama na čelu zakonodavne i izvršne vlasti,o sudskoj da i ne govorim,zašto da onda i ne diže ruku,pa i predsjedava svakako je predsjednik, dokje on tu svakako nema šanse vratiti njegovu funkciju u Ustavne okvire.

ODGOVORITE
Name

Sejfudin

28.10.2014 22:47

Logika govori da je na ovom glasačkom mjestu(Višegrad-Greben)) bilo izbornog inžinjeringa ali u korist SDS-a. U slučaju SNSD-a i njihovog kandidata Dodika rezultati se uglavnom poklapaju. Međutim nelogično je da je na ovom glasačkom mjestu bošnjački kandidat Sejfudin Tokić dobio 145 glasova, a bošnjačka Domovina 4 glasa. Logičan zaključak govori da su glasovi za „Domovinu“ otišli SDS-u. Ako se iz „Domovine“ budu žalili na ovaj slučaj koji je pokrenuo Bosić utvrdiće se prednje ali i da je u korist vlastite štete čačko mečku u p.

ODGOVORITE
Name

RADE

29.10.2014 07:04

SAMO SE VI SLIKAJTE ZAJEDNO A DODIK JE VEC SASTAVIO VLADU NEMOJTE PRAVITI CIRKUS OD SAVEZA NEMA RASPOLOZENJA KOD BOSICA SAMO PDP I NDP SU DOBITNICI

ODGOVORITE
Name

Jeger dupli

29.10.2014 08:47

Mile Care, nista ti ne mogu. Mile ti si naš vođa

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

29.10.2014 10:18

Ociti primjeri izbornih kradja sto je po zakonu krivicno djelo.Da vidimo jeli ovo pravna drzava ili privatna prcija odredjenih mocnika?MUP,Tuzilastvo i Sudstvo Srpske sada su na potezu te mogu demantovati stotine hiljada gradjana Srpske koji su ubjedjeni da navedene institucije sluze samo za ukras te procesuiranje seoskih jajara i kokosara dok velike mafijase stite.Zbog stotina nepravilnosti ovi izbori moraju biti ponovljeni a svi oni sto stvorise ovu zbrku rigorozno kaznjeni.AMIN!Izbori moraju biti posteni ili ukinuti jer ovakvi nemaju nikakvu svrhu

ODGOVORITE
Name

Ateista

29.10.2014 10:30

Niko nema što Srbin imade. Eh što srpski pravoslavci imaju patrijarha to niko nema, to zemlja još nije iznjedrila ni vidjela ni zapamtila. On licitira kod političkih partija i glavara, pa ko više da, ko da više novca, a može i u zlatu, dukatima, srebru, građevinskom materijalu, betonu, sitna opeka se cijeni, bakru, rostfrajnim ogradama, mermeru... Ipak su katolici dobro propisali da biskupi, nadbiskupi, pa i kardinali, u penziju idu sa 78 godina života, bez izuzetka. I kod IZ je dobro što je reis reizboran. Samo kod Srba je tako kako je, a dobro nije......

ODGOVORITE
Name

Paranoja

29.10.2014 12:43

Ovo je već PARANOJA! Svi su u krivu, samo smo mi u pravu... Zašto mi je poznata ta priča... Ko gubi, uvek je imao pravo i da se ljuti, samo nastavite... PA_PA_PARANOJA....

ODGOVORITE
Name

mILA

30.10.2014 07:40

TRAZITE NEGO ŠTA, SVE SU POKRALI I VAZDUH SU NAM POČELI KRASTI. GDJE JE MINISTAR ZDRAVLJA, PRIMJER ZVORNIK, NEMOGU SE POJEDINI NALAZI RADITI U LABORATORIJI U ZVORNIKU, VEĆ TE ŠALJU KOD PRIVATNOG LJEKARA, SRAMOTA. ZAŠTO SMO SE BORILI? A U ZVORNIKU SU NAJVIŠE POKRALI GLASOVA. SRAMOTA.

ODGOVORITE
Name

Dorijan Grej

30.10.2014 10:49

Treba provjeriti ..

ODGOVORITE
Name

Dorijan Grej

30.10.2014 11:33

Mozda ni Ivanic nije pobjedio !!

ODGOVORITE
Name

Savez za Promjene naprijed

30.10.2014 13:11

Kada ce neki nas Tuzilac da saopsti nesto o korupciji u sudstvu kao Tuzilac na Kosovu Marija Bami.I kada ce nasa tuzilastva poceti da se bave ozbiljno o istragama zbog kradja prilikom izbora

ODGOVORITE