Izetbegović prelomio sa kim ide u vlast!

Samo na prvi pogled se čini kako je vrlo jednostavno i bezbrižno formirati novi Savjet ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 29.10.2014 | 06:06
Izetbegović prelomio sa kim ide u vlast!

Tu komociju prepoznaje i indikativno ovih dana javnosti umirujuće servira lider SNSD-a Milorad Dodik. Svoju stranku vidi kao jednog od tri glavna izborna pobjednika pa mu se čini neizbježnim da buduću državnu vlast opet formiraju i podijele SDA, HDZ BiH i njegov SNSD.

Prostom matematikom to je uistinu i moguće 'sklepati', ali dublje spoznaje i raščlanjivanje strateških stranačkih pa i nacionalnih taktika ipak ukazuju da to i nije baš tako prosto, naprotiv, na Dodikovu žalost posve je izvjesna sasvim drukčija završnica formiranja novih parlamentarnih većina.

Ko će koga?
Zanimljivo je kako su gotovo u svim realnim kombinacijama SDA i HDZ BiH nezaobilazne karike u formiranju budućeg Savjeta ministara BiH, međutim, lideri te dvije stranke Bakir Izetbegović i Dragan Čović nalaze se u jednako nezgodnim pozicijama kod odabira budućih partnera.

Razlika je u dijametralno suprotnim željama. Izetbegović bi zauvijek prekrižio Dodika, dok je on Čoviću strateški dugoročni saveznik. S druge strane, Čović bi kraj sebe rado vidio Fahrudina Radončića, a po svemu sudeći Izetbegović planira bošnjačko podebljanje u vlasti sa Željkom Komšićem. Ali potpuno je u pravu lider SDS-a Mladen Bosić kada predviđa da će partnere iz RS u državnoj vlasti ipak odabrati
bošnjačke stranke iz FBiH.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je nedavno kako je njegova stranka spremna učestvovati u budućem sazivu Savjeta ministara BiH. Bosić tvrdi kako će HDZ BiH sve učiniti da se to ne dogodi i da
ipak SNSD bude i dalje glavni partner toj stranci u državnoj vlasti.

Lider SDS-a podsjeća kako HDZ BiH i SNSD imaju potpisan sporazum o međusobnoj saradnji i da temelj tog sporazuma čini međusobna podrška naročito oko ustavnih promjena, a u praksi se demonstriralo i preglasavanje bošnjačkih ministara oko nekih strateških pitanja. Nije tajna, Milorad Dodik podržava opciju HDZ-a BiH o uspostavljanju hrvatskoga entiteta, ali samo na području FBiH, dok se HDZ BiH obvezao da neće zadirati u teritoriju RS, te da će davati podršku SNSD-u u ostvarivanju interesa RS u državnoj Vladi, odnosno u pokušaju bošnjačkih stranaka da jačaju državne institucije na štetu entiteta.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ne krije da je politika njegove stranke apsolutno protiv davanja podrške HDZ-u BiH za stvaranje hrvatskoga entiteta jer smatra kako bi u tom slučaju bilo nemoguće
sačuvati i teritorij RS od preuređenja na čemu bi insistirali Bošnjaci ako već to ne bi činili u HDZ-u BiH. Lider SDS-a smatra kako ključ za formiranje Savjeta ministara drže bošnjačke stranke i one će odlučiti ko će biti predstavnik Srba u Savjetu ministara - SNSD ili SDS.

Pritisak na Izetbegovića
Dnevni list saznaje kako je strašan pritisak bošnjačke javnosti na SDA, kao izbornog pobjednika, i lidera Bakira Izetbegovića da zada taj toliko čekani udarac Miloradu Dodiku i ipak izabere 'manje zlo' - Mladena Bosića i njegov SDS za partnera u budućoj državnoj vlasti.

Prema saznanjima tog lista, Izetbegović je vrlo blizu, čak se može reći i da je prelomio zaista eliminisati Dodika i odabrati SDS. On naprosto ne smije ignorisati prijetnje da bi na sljedećim izborima mogao doživjeti neviđenu odmazdu bošnjačkoga članstva ukoliko bi ponovno amnestirao najomraženijega srpskog političara, čime bi zapravo na sebe preuzeo odgovornost sudionika u kopanju grobnice državi
BiH.

Uz to, navodno, i Željko Komšić rigidno uslovljava svoje sudjelovanje u državnoj vlasti 'nogiranjem' SNSD-a i Milorada Dodika.

Takvu soluciju ne mogu spriječiti niti HDZ BIH niti SNSD jer sisitem entitetskog odlučivanja i samo šest zastupnika u državnom Parlamentu ne ide na ruku Miloradu Dodiku. Naime, SNSD ima dovoljnu entitetsku većinu (pet glasova) za potvrđivanje neke odluke, ali nema tih famoznih 10 glasova iz RS da spriječi formiranje Savjeta ministara u kojem bi bili i ministri iz SDS-a i, naprimjer, PDP-a.

U svakom slučaju i prije nego što započnu pregovori o mogućim koalicijama, stanje u RS je krajnje neizvjesno, što se automatski prenosi i na državni nivo. Svakako da u cijeloj priči nije nebitna i
uloga novog srpskoga člana državnoga Predsjedništva Mladena Ivanića, jednog od lidera Saveza za promjene u RS, čiji je glas potreban, ali nije presudan, za utvrđivanje prijedloga imena novoga mandatara Savjeta ministara. S obzirom da će predsjedavajući Savjeta ministara vjerojatno biti bošnjačke nacionalnosti, i bez glasa Mladena Ivanića ipak se mora imati na umu kako Ivanić može praviti dugoročne probleme u slučaju da se bošnjačke stranke odluče izabrati za partnera SNSD.

On daje saglasnost za vođenje vanjske politike, kadrovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, njegova je uloga vrlo bitna u sistemu zapovijedanja Oružanim snagama BiH, pa i
kreiranju državnoga budžeta. Ako ga u startu već bude ignorisao i zaobilazio Izetbegović, a vjerovatno neće, onda od kompromisnoga funkcionisanja Predsjedništva BiH neće biti ništa.

Izvor: Dnevni list

Komentari / 48

Ostavite komentar
Name

pane

28.10.2014 15:26

I znaci narod opet izabrani lopovi i iduce 4 godine? Ili oni izabrase sami sebe? Da mi je znati koja je budala glasala za ovu postavu iste prevarante.

ODGOVORITE
Name

100%

28.10.2014 15:37

Ako SDA ne nogira Baju, SIGURNO vise nikada nece imati moj glas.

ODGOVORITE
Name

gracanica

28.10.2014 15:57

Baš bih volio da SDA udje u državnu vlast sa Savezom za promjene, čak i po cijenu da ne bude u vlasti u Republici Srpskoj, koju će vjerovatno Dodik praviti i uslovljavati koalciju Domovina svojim učešćem na nivou BiH. Treba iskoristiti priliku da glavni baja aterira na tlo.

ODGOVORITE
Name

stole

28.10.2014 16:07

Ma nema nista od toga,nije Bakir lud da rizikuje da mu Milorad zabrani ulazak u nasu Republiku,malo je falilp da ga nogira kad je ono dolazio u Doboj a da za dozvolu pitao nije,zato ce Bakir sam traziti Mileta da mu se izvini

ODGOVORITE
Name

ZE X - PERIJA

28.10.2014 16:07

Odlične vijesti, na tragu su onoga što sam ranije pisao o političkom samoubistvu bošnjačke politike ukoliko ostave u vlasti Milorada Dodika i njegovu politiku razvaljivanja i svađa, te bacanja kostiju u komšijino dvorište.

ODGOVORITE
Name

sasars

28.10.2014 16:12

Mislim da ako se na nivou BiH konstituiše vlast bez rudonje, da je to onda početak kraja istog!

ODGOVORITE
Name

Fritz

28.10.2014 16:15

Jesam Srbin, ali nisam srpski šovinista. Ako Izetbegović šutne Dodika iz vlasti na nivou BiH, onda ću mu biti zahvalan do neba. Dodijali su mi primitivci i mesari njegovog kalibra.

ODGOVORITE
Name

sansa

28.10.2014 16:23

realno i ispravno

ODGOVORITE
Name

Teheran

28.10.2014 16:31

I njegov je babo takav bio sviju je tapkao po ramenu i vidi dokle smo dosli, a on ce to nastaviti, ko je god glaso za Bakira on je protiv BOSNE.

ODGOVORITE
Name

pajo

28.10.2014 16:34

Proci ce Bakir kao i Zlatko.

ODGOVORITE
Name

analiticar

28.10.2014 16:36

Ne treba gajiti iluzije da bi izborom SDS za partnera bilo nesto bolje po pitanju jacanja drzave BiH i provodjenja reformi.I Bosic ce ici da je razvali kao Dodik,da zakoci sve procese kako bi pokazao da je BiH neodrziva?Tu dileme nema.Ali naprosto kad bi ja mogao birati izabro bih Bosica.On je gospodin za Dodika,mislim da je tolerantniji,demokraticniji,vokabular mu je pristojniji.Mozda bi se s njim mogao i naci najmanji zajednicki sadrzalac?

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

28.10.2014 16:45

Isto tako su mnogi i prije izbora znali ko će sa 70% pobijediti i koga i gdje. Kako god se oni dogovorili i šta god uradili meni u džepu neće biti nikakve promjene. Vladao Baja ili Kurta ili Murta mi moramo shvatiti da smo kao društvo jako korumpirani, da nam nema napretka ako sami ne mućnemo malo glavom. Svi gledamo šta se oko nas radi postali smo zavidni, bezobrazni, mrzimo i svoje a kamoli one "druge". Draži nam Sirijci i Palestinci, Rusi i Grci, Nijemci i Austrijanci od prvog komšije preko plota. A svi oni bi nas prodali za šaku pirinča, i jedne i druge i treće. Ne treba nama ni unitarna BiH ni nezavisna RepublikA Srpska ni treći entitet. Mi tonemo iz dana u dan, nestajemo fizički. Priroda se poigrava sa nama svakih par sedmica, političari lošom politikom dokusuravaju. Narode srpski, hrvatski i bošnjački zapitate li se ikad čemu se jagmimo? Za šta se borimo? Zbog koga se mrzimo i želimo zlo jedni drugima? Zapitate li se da li će nam se i djeca klati kao i mi zbog ničeg? Da li će i oni živjeti psećim životom poput nas? Hiljadu zašto a glave nam još usijane, nikako da ih ohladimo, krivi nam svi a nikako da pođemo od nas samih.

ODGOVORITE
Name

Saša D.

28.10.2014 16:51

Eeee, kako pročitah ovaj tekst, moram priznati da mi je mnogo lakše.

ODGOVORITE
Name

neno

28.10.2014 16:56

Vidim niste gadljivi na SDA a Dodiku nesto prigovarate. To se vidjelo i na izborima dali su Ivanicu Bosnjaci glas gdje god zive u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Normalno

28.10.2014 17:07

Zato, idući put padaju i Bakir i Mile, ukoliko se uhvate u kolo.

ODGOVORITE
Name

Mirko

28.10.2014 17:11

Vlast trebaju formirat: SDS (tj Savez za promjene) - SDA + DF (Federacija) i HDZ (koji trenutno podrzava Dodika, ali ce se po obicaju predomislit, sto mu nije bilo strano ni u ratu). Ove stranke imaju uporiste od Evropske Narodne Stranke i konacno bi mogli povest ovu razvaljenu i jadnu drzavu putem ekonomije, a ne konstantne pljacke zamotane u ratno huskacke price koje nemaju veze s mozgom i realnoscu.

ODGOVORITE
Name

re krajisnik

28.10.2014 17:37

Aferim e i jesi sastavio tekst ih da svi mislimo tako gdje bi nam bio kraj, sve pohvale iz Kljuca, evo sjedimo i pijemo kaficu nas trojica i tvoj komemtar nas je odusevio,pozzzzz.

ODGOVORITE
Name

nešto drugo

28.10.2014 17:40

Ovdje se radi o nečemu drugom, a to je istorijski spasiti SDS od nestajanja tipa DS u Srbiji. Ivanić je svojom pobjedom spasio PDP, SDS je nakon lokalnih izbora očigledno ponovo u debelom minusu glasova, ništa nisu osvojili i PS BiH je posljednja šansa da opstane ta partija pod izgovorom da su i oni osvoji nešto. Dodik i SNSD su dobili ponovo vlast u RS tako da niko ne može da ih eliminiše i ubuduće će biti jako bitan faktor. Bakir odlučuju

ODGOVORITE
Name

bajaprijebaje

28.10.2014 17:47

Kupujemo samo domaće -zbog te rečenice mi je Millard ok

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

28.10.2014 17:56

Za Krajišnik Popravio si mi dan s konstatacijom da nas ima jos uvijek normalnih ! Ziv i zdrav mi bio !

ODGOVORITE
Name

CC

28.10.2014 18:30

Па наравно да ће одабрати СДС, видјело се из авиона и прије избора.

ODGOVORITE
Name

Veteran

28.10.2014 18:39

Ovaj ,, KRAJIŠNIK,, me je oduševio isto kao one ljude iz Ključa. Svaka čast na tekstu, svaka ti je na mjestu! Pridruzujem se !

ODGOVORITE
Name

Suzuki

28.10.2014 19:21

KRAJISNIK,komentar ti je fantastican,ali ne ljuti se ovaj ti dio zelim posebno odvojiti.Da li ce i nasa djeca ziviti psecim zivotom kao mi.Jos jednom svaka cast na komentaru.

ODGOVORITE
Name

BiH Mostar

28.10.2014 19:40

Re: Nenno. Pa šta ako su Bošnjaci dali glas Ivaniću? To ti smeta a ne smeta ti to što su Srbi u Federaciji masovno glasali za Čovića. Provjeri rezultate uzbora u Bosanskom Petrovcu u Bosanskom Grahovu, u Bačevićima kod Mostara u Raštanima kod Mostara. Na ravno pravi Srbin nikad neće glasati za Čovića, ovo su ipak Dodikove pristalice. Koji si ti licemjer?

ODGOVORITE
Name

Brčko

28.10.2014 20:40

krajišnjik komantar ti je prva liga svaka čast .. tako misli 80 posto gradjana BiH..! samo sto nas nacionalizam zanese za tren oka..! kod nas u Distriktu su govorili nema šanse da funkcioniše distrikt.. srbi bošnjaci i hrvati nikad neće moć funkcionirat u jednoj cjelini..! i vidi primjer smo čitavoj BiH da moze.. samo trebaju investicije i malo ekonomija da se pomakne sa nule.. kad je narod zaposlen i kad ima u dzepu onda nema vremena za kojekakve nabuloze i naravno kad nemaš onda ti i brat smeta ...! poznam mnogo srba i ponekad izadjemo i na kafu.. al svako voli naravno svoje al moramo postovat tudje..! Bosna je uvijek bila taka i biće.. mnogo srba iz Lopara koje poznajem tako i Bošnjaka iz Čelica kazu kud ioni ne pripadaju Distriktu.... zivot nam prolazi u nekim nabulozama umjesto da se okrenemo našoj realnosti i zavrnemo rukave i krenemo nesto radit.. neće nista samo od sebe doć..!

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

28.10.2014 20:42

pozdrav za Ključ, pozdrav za veterana i Suzukija..... Narode, drago je meni što imam istomišljenika pod ovim našim zajedničkim nebom.... Nebom koje će opet pustiti kišu koja će izazvati poplave i nebom pod kojim ćemo se pomagati u tim poplavama bez obzira kako se ko Bogu moli i kako ga naziva..... I na našu žalost, nebom pod kojim nas potkrada i kuka i motika...gdje korupcija cvjeta, glasaju mrtvi, gdje nam uvaljuju mlijeko iz susjednih zemalja jer naše krave nemamo čime hraniti,.....još malo nećemo moći ni sebe hraniti ni porodicu...znam da u mnogima nama kuva....kipi...ali šta raditi? Kako postupiti? Ko da nas povede? S kim da stanem rame uz rame kad ni rođenoj ženi više ne vjerujem ništa..... A stao bih... Nije da nebi.... Pa neka bude bar nekom bolje nekad. Stojim na ovoj mojoj rodnoj Kozari i nadam se.... Nadam se i čekam.... I sačekaću još malo..... A poslije što rekli u onom filmu "posle ću da bijem bre, da ih bijem sve redom"

ODGOVORITE
Name

BiH Mostar

28.10.2014 20:44

Ljudi ne znam da li je iko primjetio da Drago Kalabić nije prošao za Narodnu skupštinu. Ipak je drago bio " politički kapitalac"-velika faca, a sad ga tržimo sa lupom na izbornim rezultatima. Što bi rekao Rambo Amadeus :" ko visoko leti visočije pada".

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

28.10.2014 20:46

Izborni rezultati i i ukupna situacija, i te kako idu na ruku savezu za promjene. Na nivou BiH oni ulaze u vlast sto posto! Kad bi Bakir ušao u vlast s Dodikom potpisao bi sebi smrtnu političku presudu. To mu "teheranci" ne bi oprostili. Postoji tu i pritisak medjunarodne zajednice da "narodne"stranke formiraju vlast u BiH. Čović će morati poslušati. Lako se može desiti da i Petar Djokić prelije u taj lonac i da SDS, PDP, Domovina, NDP i SP stvore priličnu koalicionu većinu u skupštini RS i da izglasvaju šta god hoće. Medjutim, mišljenja sam da Savez za promjene treba da se bori za vlast na nivou BiH a da se mane koalicija na nivou RS. Neka na nivou RS vladu formiraju SNSD DNS i SP i time se uvale do grla. Daviće se u finansijskim problemima i u februaru imati nemire u RS. Dodatno, pošto na nivou BiH neki gube nadzor nad SIPA-om, mogu sigurno očekivati hapšenje tajkuna i njihovog dona...

ODGOVORITE
Name

kris

28.10.2014 21:08

Stvarno su u laži kratke noge.Isti Bosić prije izbora priča kako Bošnjaci podržavaju Dodika,a sad ispade da je Dodik najomraženiji srpski političar za iste te Bošnjake.I naravno Bošnjaci I njihov politički vrh favorizuje Savez za promjene-jer želi dobro Srbima I Republici Srpskoj?!Ili želi da je ukine,a Dodik je najveća smetnja.Moji glupi Srbi!

ODGOVORITE
Name

vlast je vlast

28.10.2014 21:33

Smatram da je logicno a ovog principa treba da se drzi i SDA,da se saceka i prvo formira vlast u RS pa ko je bude cinio s njim napraviti i vlast na nivou BiH.Ako bi vlast u RS cinile partije okupljene oko SDS tada bi Covic bio stjeran u cosak i ne bi imao nikakve argumente da insistira na svom prijatelju Dodiku jer treba ispostovati volju vecine u RS.U suprotnom vlast treba formirati sa Dodikom jer tada bi bilo besmisleno insistirati na Bosicu. Koaliranjem sa Dodikom ili Bosicem SDA nece izgubiti glasove na izborima 2016. Glasove moze izgubiti ako izabere pogresne partnere u Federaciji i Kantonima. SDA mora uci u vlast u Federaciji sa SBB i DF ukljucujuci HDZ.

ODGOVORITE
Name

valter

28.10.2014 21:51

Re krajisnik svaka cas na komentaru ! Gospodine skidam vam kapu , iskreno i posteno !

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

28.10.2014 22:56

Ovom klix-u očigledno krivo što je sve više nas Srba muslimana, pa piše tekstove kao da je sve radi neke funkcije i koristi?! Ima nešto i u ljubavi prema srpskoj naciji?! Zastupnici Bosanske stranke (BOSS) u Skupštini Kantona SarajevoHaris Pleho i Rasim Smajić navodno su se u kandidatskom obrascu Centralne izborne komisije BiH (CIK) izjasnili kao Srbi. Ne slažem se sa tekstom koji blati ljudsku slobodu da bude narodnosno (nacionalno) ono što želi.Ljudi se osjećaju Srbima i to je njihovo pravo da se tako osjećaju, baš kao što se i sam osjećam Srbinom i volim srpstvo i srpsku naciju i držim je svojom svetinjom! Više na linku: http://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupnici-u-skks-se-izjasnili-kao-srbi-da-bi-bili-imenovani-u-dom-naroda-fbih/141028147

ODGOVORITE
Name

Geography

28.10.2014 23:05

džaba Bakiru to što hoće sa savezom za promjene ako to neće Čović. A svi znamo za relacije Čović-Dodik. Vjerujem da bi svi narodi u Bosni i Hercegovini imali eekonomske koristi (što je najvažnije) od koalicije SDA-HDZ-savez za promjene uz članove predsjedništva iz ovih stranaka.

ODGOVORITE
Name

mirsad_modriča

28.10.2014 23:20

Krajisnik, svaka ti cast druze na komentarima. Kandiduj se za predsjednika, osnuj stranku, glasat cu za tebe legendo...

ODGOVORITE
Name

re MIRSAD

29.10.2014 04:07

Kume slazem se

ODGOVORITE
Name

dado

29.10.2014 06:22

Stanje u RS nije neizvjesno. Vlada se vec zna i bice najbrze formirana u bih

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

29.10.2014 08:13

Da je vise ljudi kao sto je Krajisnik gdje bi nam kraj bio. Svaka Ti cast!

ODGOVORITE
Name

rez

29.10.2014 09:19

Ne razumijem, zašto Bošnjaci i SDA toliko mrze Dodika, zna li neko ?

ODGOVORITE
Name

zvornik

29.10.2014 09:45

Re za re zato jarane sto vazda prica protiv Bih a unjoj zivi i dobija platu od nje

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

29.10.2014 16:10

Re- Karajisinik Zaboravio si da stavis na prvo mjesto da su nam drazi Turci od nasih komsija-susjeda

ODGOVORITE
Name

Bivsi Srajlija

29.10.2014 16:25

Re-Zvornik Lupas jarane Dodik prima platu od Republike Srpske i ne prica protiv nje nego protiv americkog hibrida zvanog Bosna i Hercegovina. P.S. I licno ne podnosim Dodika i volio bi da je neko pametniji i kulturniji od njega na celu Republike Srpske. Meni se cini Dodik samo prica uprazno da bi dobio birace i upravo zbog toga Bosnjaci bi ga trebali podrzati.

ODGOVORITE
Name

srbo

29.10.2014 17:12

Ko god da bude vlast ja znam da svoju fakultetsku diplomu mogu okačiti mačku o rep dok će sinovi ovih koji vladaju pro...iti pored mene u novim mečkama i BMW, audima dok ja žurim na bus da se javim na neki konkurs i molim Boga da me prime. Ma ko ih sve redom j...

ODGOVORITE
Name

prolaznik

29.10.2014 17:23

Cemu ovaj naziv "Izetbegovic prelomijo"?Ako SDA bude sa Dodikom za 2 godine ce biti manjina na svim opcinama a za 4 godine ce nestati.Pa sad Izetbegovic nek odluci skimce.

ODGOVORITE
Name

re bivsi sarajlija

29.10.2014 17:25

Ti si jedan obican poltron

ODGOVORITE
Name

Bivsi Srajalija

29.10.2014 19:13

Re "Ti si jedan obican poltron" Da s razumio omo sto sam napisao nikako ne bi mogao upotrijebiri rijec 'pltron" jer ja ne podrzavam Dodika ali sam protv hibrida zvanog BiH. Uoastlom vjerovatno i ne znas sta znaci rijec poltron.

ODGOVORITE
Name

nightingale

29.10.2014 21:01

Asocijacija evroposkih narodnjačkih stranaka je već čestitala Izetbegoviću ukazak u savez tih partija na nivou BiH. To mu je poruka šta da radi. Dakle samo je pitanje dana kada će biti objavljeno da su SDS, SDA, HDZ, Fronta formirale vlast na nivou BiH a isto tako će na nivou RS vlast formirati SDS, PDP, NDP, Domovina i još par poslanika koji će se njima prikloniti. Nakon toga će im se još njih prikloniti. A možda i Djokica sa svojih 5. I to je to. Onda su promjene tu u potoku.

ODGOVORITE
Name

Glupost

30.10.2014 09:15

Opet lupate gluposti, jasno je rekao koga bi voleo, a sasvim je drugo koga će morati uzeti, a opšta je glupost govorititi ko koga više mrzi, stoji da Bošnjaci ne vole Dodika

ODGOVORITE
Name

kjko

30.10.2014 18:52

Ne znam zašto se uvijek setim pjesme: Čobane ovce tvoje ne mogu bez tebe ! ?

ODGOVORITE