Hapse pomoćnika direktora Sipe?

Federalna policija, po nalogu Tužilaštva BiH, sprema hapšenje pomoćnika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Anđelka Hrgića, rekao je za izvor blizak Federalnoj upravi policije.

Bosna i Hercegovina 25.10.2014 | 16:13
Hapse pomoćnika direktora Sipe?

Isti izvor navodi da se ovo isforsirano hapšenje Hrgića organizuje zbog tajminga u koje je došlo Tužilaštvo BiH zbog slučaja "Zubac" koji očigledno ne ide u željenom pravcu, jer na posljednjem ročištu svjedoci Tužilaštva BiH nisu govorili u prilog toj instituciji.

Sagovornik navodi da Hrgića, koji je u Sipi odgovoran za istrage, treba "ukloniti" po nalogu Tužilaštva BiH i Federalne uprave policije, koja je uključena u rušenje najbitnije bezbjednostne agencije u BiH.

"Riječ je o dobro uvezanom lancu koji se odvija na relaciji Tužilaštva BiH i Federalne uprave policije", konstatovao je izvor.

Sagovornik ističe da bi "uklanjanjem" prva dva čovjeka Sipe direktora Gorana Zupca i njegovog pomoćnika Anđelka Hrgića bila srušena Agencija.

"Federalna uprava policije pokrenula je istragu protiv Hrgića nakon što je Sipa otkrila silne malverzacije u kojima je glavni akter direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, a koje se odnose na staž i nezakonito trošnjenje novca", navodi izvor i dodaje da Federalana uprava policije "okrenula neiscrpnoj temi ratnog zločina", jer Hrgiću ništa drugo nisu mogli da pripišu.

Mediji pišu da bi Lukač 31. oktobra trebalo da se pojavi kao svjedok u slučaju "Zubac", pa se nastoji skrenuti pažnja sa Lukačeve i odgovornosti Federalne uprave policije u događajima od 7. februara kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH i Arhiv, te mnoge druge institucije u Sarajevu.

"Krajnji cilj je da Bošnjaci instaliraju svoje kadrove u Sipi, jednoj agenciji koja je pored neviđenog prtiska posigla izuzetne rezultate. Zanimljivo je u svemu tome da Lukač, koji je inače Hrvat po nacionalnosti, `igra` kako mu se naredi iz centara bošnjačkih stranaka, u prvom redu SDA", zaključio je sagovornik.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Luda zemlja

25.10.2014 15:02

Hapsiti Gorana Zupca je zaista ludost.

ODGOVORITE
Name

re luda zemlja

25.10.2014 15:20

Direktor Zubac je jak i posten covjek . Iskreno se nadam da ce pravda i pravicnost ovog puta pobjediti i da ce Zubac nastaviti da kao i do sada uspjesno vodi ovu instiruciju.Podrska za gos.Zupca.

ODGOVORITE
Name

dabić dr.

25.10.2014 17:16

Nedaj se Zuka !!!

ODGOVORITE
Name

Zubac

26.10.2014 18:55

Ovo je jedan od najvećih ološa u SIPA-i. Dok su on i Zubac na čelu ove policijske agencije, jadna je ona.

ODGOVORITE