Prijedor: Voda se povlači

Prestanak padavina na području Prijedora uticao je na pad vodostaja rijeke Miloševice i drugih bujičnih vodotoka, što je dovelo do povlačenja plavnih voda iz naselja Topolik, Donji Orlovci i drugih poplavljenih zona.

Republika Srpska 26.10.2014 | 09:18
Prijedor: Voda se povlači

"Plavne vode se još zadržavaju u zonama depresije na području koje je bilo poplavljeno", saopšteno je iz Odsjeka civilne zaštite gradske uprave Prijedor.

Vodostaj rijeke Sane iznosi 402 centimetara i stagnira u prethodnih 12 časova, a zbog prestanka padavina očekuje se njegov dalji pad i normalizacija stanja na poplavljenom području.

U toku prethodnog dana ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice za zaštitu i spasavanje na vodi bila je angažovana na pružanju pomoći stanovništvu u zonama zahvaćenim poplavom i ispumpavanju vode iz prostorija.

Odsjeku civilne zaštite naloženo je da kontinuirano prati stanje vodostaja i da, prema ukazanim potrebama, predlaže gradonačelniku Prijedora preduzimanje potrebnih mjera zaštite i spasavanja.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pd

26.10.2014 10:02

VODA SE POVLACI, USKORO OCEKUJEMO DA SE POVUCE DNS, SNSD I SP JER NADOLAZECE VRIJEME NA TO UKAZUJE JER TAJ SLJAM SU METEOROPATE.

ODGOVORITE
Name

prijedor

26.10.2014 15:45

OVAJ POTOK ZVANI MILOŠEVICA JE PROGUTAO PREKO PET MILIONA MARAKA ,ATO SU UZELI PAVIĆ I MUĆAK I NIŠTA NISU NAPRAVILI ,LOPOVI.

ODGOVORITE