Vučić razočaran izjavama albanskih zvaničnika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija neće dozvoliti stvaranje velike Albanije i dodao da je razočaran što albanski zvaničnici nisu priznali svoje greške i osudili unošenje drona sa zastavom velike Albanije na utakmicu Srbija-Albanija.

Srbija 24.10.2014 | 19:51
Vučić razočaran izjavama albanskih zvaničnika

"To jeste naša noćna mora, to je noćna mora svakog normalnog čoveka, svakog normalnog građanina i nećemo dozvoliti stvaranje velike Albanije", rekao je Vučić za RTS, ocjenjujući da albanski zvaničnici imaju zadatak da stalno kao papagaji ponavljaju da je "velika Albanija" noćna mora Srbije.

Komentarišući predstojeći susret u Beogradu sa albanskim premijerom Edijem Ramom, Vučić je naveo da želi da razgovara i da se u konstruktivnom razgovoru vidi kako srpski privrednici mogu da rade u Albaniji i izvoze ili uvoze robu, te dodao da je njegov posao da za Srbiju obezbijedi mir, stabilnost i napredak.

Komentarišući odluku UEFA o kažnjavanju fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije, Vučić je rekao da je iz političkog ugla jedna stvar pošteno napravljena, a to je da se zna da je vinovnik incidenta na utakmici albanska strana, jer su kažnjeni gubitkom tri naprema nula.

"Mi jesmo krivi zbog toga što nismo uspeli da se uzdržimo i što nismo uspeli da se osmehnemo i da prećutimo jednu brutalnu političku provokaciju koju je i UEFA ocenila kao takvu. Krivi smo što je naših 16 ljudi utrčalo u teren i što smo imali propuste u organizaciji", rekao je Vučić.

On je dodao da mu je žao što će fudbaleri Srbije platiti cijenu i što su im oduzeta tri boda, jer je siguran da bi do kraja utakmice savladali Albaniju.

"Nadam se da se takvi propusti u organizaciji više nikada neće ponoviti, da ćemo biti pametniji i da ćemo umeti tuđe greške da iskoristimo kao polugu u džudou, i da time donesemo dobro svojoj zemlji", rekao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da su srpski fudbaleri, bez obzira na oduzimanje tri boda, dovoljno jaki i spremni da pobijede sve ostale i da će uspjeti da obezbijede plasman u evropsko prvenstvo.


Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Marko

24.10.2014 18:17

Pogresna je odluka donesena,Srbiji je trebalo oduzeti 3 boda I to zbog:upada navijaca na stadion I zbog skandiranja navijaca:"Ubij,zakolji, da Siptar ne postoji.""Ubij Hrvata,da Siptar nema brata!!!"ovo skandiranje je trajalo pola sata a onda se pojavila Albanska zastava,da nije bilo ovakvo skandiranje mozda zastave nebi bilo,sasvim je cisto ko suza ko je izazvao nered-navijaci Srbije...

ODGOVORITE
Name

LEPINA

24.10.2014 18:22

ZNA SE KRIVAC.

ODGOVORITE
Name

faraon

24.10.2014 18:29

Obicno mali imaju kompleks i zele biti veliki..

ODGOVORITE
Name

re.MARKO

24.10.2014 20:14

E TA TIJE PAMETNA.

ODGOVORITE
Name

Nekad bilo

24.10.2014 21:20

Nekad je Kosovo bilo Srbija a sad vise nije , bice Velike Albanije ne sad ne sutra , al doce dan , a doce dan i male Srbije

ODGOVORITE
Name

Vuk

25.10.2014 02:01

Za "nekad bilo": Ja bih se sa tobom kladio da će prije Kosovo opet biti Srbija nego što će biti velike Albanije!

ODGOVORITE
Name

Simo

25.10.2014 02:17

Za Marka Mujo providan si . Ja sam takodje veliki protivnik ovakvih necivilizovanih navijača ali sam takođe i protivnik srbomrzaca koji na svaki način pokušavaju da srpski narod omalovažavaju i ponižavaju. Piši ti Mujo o onome u Zenici " Srbe na vrbe" o tome ti kometariši. A ostavi ti meni i mojim Srbima da raspravljamo o našoj reprezentaciji i navijačima.

ODGOVORITE
Name

biće biće

25.10.2014 10:20

Vidi Muje, šta on zna... pošli da osvajaju Evropu, sad se drznuli i perom...nije to za vas...odmorite...

ODGOVORITE