EL: Provuče se Real u Kazanju!

Kralj se provukao u Kazanju! Real Madrid je u poslednjim sekundama dobio meč protiv Uniksa u Rusiji- 76:75 dugom dvojkom Serhija Ljulja. Rusi ozbiljno uzdrmali ‘’kraljevski presto’’, ali nisu imali snage da zadaju završni udarac.

Košarka 25.10.2014 | 08:30
EL: Provuče se Real u Kazanju!

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Rudi Fernandez i Gustavo Ajon sa po 10 poena, dok je heroj pobede Serhio Ljulj zabeležio sedam. Uniks je predvodio sjajni Kit Lengford sa 23 ubačena poena, Džejms Vajt postigao je 13, a nekadašnji plejmejker Partizana Kurtis Džerels dodao je sedam poena.

Real je još na startu pokazao da je došao da pobedi i nakon uvodnih pet minuta imali su plus šest. Uniks se oporavio od nešto slabijeg otvaranja utakmice i do kraja prvog poluvremena viđen je prilično ujednačen duel. Nikos Zizis je sa sedam poena predvodio domaće, dok je u ekipi iz Madrida najbolji bio Salah Mežri sa ubačenih osam poena i prvo poluvreme okončano je prednošću favorizovanih gostiju- 35:31.

Rusi su u trećem kvartalu pokazali zube i dali do znanja Madriđanima da im neće jeftino prodati kožu. Kit Lengford je dominirao u napadu ubacivši čak devet poena u ovoj četvrtini. što je rezutiralo minimalnom prednošću ekipe iz Kazanja pred početak odlučujuće četvrtine- 56:55. Kada je bilo najvažnije Real je živeo od poena svog udarnog bekovskog tandema Fernandez- Rodrigez koji nisu imali adekvatnu pomoć saigrača, dok su se u ruskom timu Viktor Sanikidze i Kurtis Džerels priključio sjajnom Lengfordu i Uniks u poslednja dva minuta ulazi sa pet poena prednsti. Međutim, vicešampion Evrope ekspresno uzvraća i trojkom Andresa Noćionija u poslednji minut ekipe ulaze u potpunom egalu. Poslednji minut je pokazao da se novcem ne mogu kupiti iskustvo i pobednički mentalitet i nakon niza promašaja na obe strane Serhio Ljulj košem na sekund pre kraja doneo Realu drugu pobedu u Evroligi.

Spasilac Ljulj sačuvao je savršen skor Reala u prva dva kola Evrolige, dok Uniks uprkos skupim pojačanjima još uvek ne zna za pobedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar