Bane: Nećemo odustati!

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović razoračan je odlukom UEFA, ali u svom stilu poručuje: "Nikada nećemo odustati! Obećavam!".

Fudbal 24.10.2014 | 23:30
Bane: Nećemo odustati!

Fudbaleri Srbije bili su iznad svih, bili su dostojanstveni, bili su svetla tačka onog mraka na stadionu Partizana koji je nastao nakon što je doletela albanska provokacija u vidu zastave takozvane "Velike Albanije".

Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov i drugi igrači srpske reprezentacije štitili su igrače Albanije, koji svojim postupcima nagnali na sebe gnev navijača Srbije, potom su kapiten i zamenik kapitena došli u svlačionicu kolega iz Albanije. I albanski fudbaleri su im odali priznanje za čovečnost.

Ali, UEFA je danas kaznila Srbiju i Albaniju. Mnogo više Srbiju. Kaznila je fudbalere Srbije koji to nisu zaslužili.

Kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović smatra da je UEFA napravila presedan registrujući utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a istiovremeno oduzimajući bodove "orlovima".

Izrazio je nadu da će nadležni organi UEFA još jednom dobro sve analizirati, a onda je posredstvom sajta FSS poručio nešto što smo od njega i mogli da očekujemo:

"Želim da naglasim da ono što je do nas jeste da razmišljamo o Prvenstvu Evrope 2016. godine i kako da se mi nađemo u Francuskoj. Pred našom reprezentacijom je ogroman izazov i uveren sam da posedujemo i kvalitet i motiv da se nađemo na finalnom turniru 2016. godine. Sve je u našim glavama, sve odluke koje moramo da donesemo i preuzmemo u tom cilju. Mi smo u ovom trenutku jedini koji možemo da vratimo stvari na pravo mesto. Pred nama je najvažnija, odlučujuća i najteža utakmica, meč protiv Danske, prilika da se pokažemo u najboljem svetlu i ostvarimo željeni rezultat. Pred niz narednih veoma važnih utakmica naglašavam da su one od presudnog značaja, ali i izražavam puno poverenje u naš tim i željeni plasman na EP. Jedno vam obećavam - nikada nećemo odustati!".

On kaže da ima prostora za napredak, za promene u vremenu koje dolazi.

"Promenićemo i izgled tabele", poručuje Bane Ivanović i dodaje:

"Iskreno verujem u konačni uspeh i zajedničko radovanje povodom plasmana na EP".

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MARKO

24.10.2014 22:42

NE MOŽE SE NEKO KAZNITI AKO NIJE KRIV.

ODGOVORITE
Name

zuti

25.10.2014 04:07

Slažem se sa kapitenom srbijanske reprezentacije ali zastava Albanije nije povod da navijači uđu u teren I da zavode red. Je li tako?

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

25.10.2014 05:32

Da baš si požuteo od pameti i nije povod zastava "Aljbanije" za utrčavanje navijača u teren, ali jeste povod zastava "velike Albanije" to je povod ne samo navijača već i cjele nacije SRPSKE da utrči i na teren,i na aeorodrom, i u autobus, i u avion itd.

ODGOVORITE