Kozarska Dubica: Ugroženo 75 domaćinstava

Obilne padavine ugrozile su danas na području opštine Kozarska Dubica 75 domaćinstava i uzrokovale prekid ili otežan saobraćaj na magistralnim i lokalnim putevima, a pod vodom su i desetine hektara oranica.

Republika Srpska 24.10.2014 | 16:51
Kozarska Dubica: Ugroženo 75 domaćinstava

Najteža situacija je u selu Vrioci, gdje se nabujala Mlječanica izlila i plavi putnu komunikaciju prema Kostajnici, stambene i privredne objekte.

Iz korita je izašla i rijeka Knežica koja je zaplavila pojedina domaćinstva i prekinula saobraćaj na putnoj komunikaciji za Prijedor kod Milića Gaja, a izlila se i Moštanica u selu Božići.

"U poslijedodnevim časovima Knežica je počela da se povlači, pa je u promet pušten saobraćaj na putnom pravcu Kozarska Dubica - Prijedor. Istovremeno je za saobraćaj zatvorena putna komunikacija prema Kostajnici jer je Mlječanica u Vriocima kod preduzeća `Mlijekoprodukt` u dužini od oko 200 metara poplavila ovu putnu komunikaciju", potvrđeno je iz Civilne zaštite opštine Kozarska Dubica.

Na ovom području dijelom je poplavljeno, a dijelom zaplavljeno 12 domaćinstava.

U 14.00 časova vodostaj Une iznosio je 360 centimetara, što je za 20 centimetara manje od visine na kojoj se proglašavaju redovne mjere odbrane od poplava.

Na svim ugroženim područjima opštine Kozarska Dubica angažovane su ekipe Civilne zaštite i sve druge nadležne službe koje su spremne da reaguju.


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

forenzika

24.10.2014 14:59

Prije pet minuta sve kuce sa lijeve strane od mljkare prema Kostajnici su poplavljene odnosno ove godine vec peti put. Samo sto su osusili kuce i uselili opet poplava. Neko bi stvarno za ovo trebalo da odgovara. I pogon mljekare sa lijeve strane je pod vodom.

ODGOVORITE
Name

ja

25.10.2014 04:45

Teško nama hoće li ta civilna zaštita da nam donese barem flašu vode

ODGOVORITE
Name

Re ja

25.10.2014 09:12

Nije civilna zastita nego civilna zaj*****ija,a vodu ce da dobijete kad oni izadju iz kafane

ODGOVORITE