Grobari oduševili i Bilića!

Hrvatski trener oduševljen Grobarima i njihovom podrškom igračima Partizana, uprkos ubedljivom porazu.

Fudbal 24.10.2014 | 16:30
Grobari oduševili i Bilića!

Bešiktaš je bez mnogo muke savladao Partizan 4:0 u 3. kolu Lige Evrope.

Slaven Bilić je, naravno, bio zadovoljan posle utakmice na stadionu u Humskoj, jer su njegovi fudbaleri ostvarili važnu pobedu i sada dele prvo mesto na tabeli sa Totenhemom.

"Srećni smo. Igrali smo baš dobro. Bili smo bolji, ozbiljni na teškom gostovanju... Zaslužili smo ovu pobedu, dali smo rano gol i dominirali. Neko će reći da je bilo lako. Bilo je lako samo zato što smo igrali dobro, disciplinovano", počeo je Bilić svoje izlaganje pred novinarima posle meča.

Hrvatski trener je u najavi duela govorio da Partizan ima kvalitetan tim, a uprkos ovakvom ishodu duela kaže da je ostao pri toj tvrdnji.

"Nisam promenio mišljenje o Partizanu posle ove utakmice. Prvo, mi smo igrali odlično i mnoge ekipe bi prošle kao Partizan, a drugo, Partizanu je ova utakmica došla posle 'večitog' derbija", pokušao je Bilić da opravda slabo izdanje crno-belih.

Uprkos ubedljivom porazu, navijači Partizana odlično su navijali i pružali podršku svojim igračima. Primetio je to i Bilić.

"Navijači su bili odlični! I jedni i drugi. Navijali su u granicama sportskog", rekao je i dodao:

"Ovo što se desilo na kraju... Ne samo ja, nego i moji igrači pričaju o tome... Samo sam dva puta ovo video. U Splitu i ovde. Ovo je stvarno bilo impresivno odGrobara".

Kako trenutno stvari stoje, prva dva mesta u Grupi C pripašće Bešiktašu i Totenhemu. Ostaje samo da se vidi kojim redosledom.

"Posao još nije završen, tek je oktobar, nije maj. Nastavićemo da igramo ovako... Nemam problem da moji igrači pokazuju samopouzdanje, ali pod uslovom da ostanu fokusirani i da pobeđuju... A kada na to, možda, zaborave, podsetićemo ih koje su im obaveze".

Novinare je interesovalo odakle tolika motivacija među igračima Bešiktaša u meču Lige Evrope, koju mnogi klubovi ne shvataju ozbiljno.

"Zašto su moji igrači toliko motivisani? Pa, igraju Ligu Evrope. Uz to, imaju samopouzdanje, jer sad ide dobro. Kad nije išlo dobro, takođe su imali samopouzdanje... Igrači su bili motivisani i prošle godine. Kada sve ide dobro, onda se može govoriti i o motivaciji. Treba biti pravi i kad ne ide dobro. Karakter tima se pravi i to je proces, to ne nastaje preko noći", istakao je Bilić.

Hrvatski trener je otkrio i šta je savetovao mladim igračima Partizana, sa kojima je pričao po završetku utakmice.

"Partizan ima spoj mladosti i iskustva, ali ovi koji su mladi su baš klinci. Naravno, nisam hteo da ih motivišem da igraju bolje, već da im kažem da je vreme pred njima, da dignu glavu...".

Komentari / 0

Ostavite komentar