Najjači utisak - navijači! A dobitak - debitant Stevanović!

"Ovo što su nam priredili mislim da nema nigde", rekao je trener crno-belih Marko Nikolić posle poraza od Bešiktaša i pesme sa "juga", koja nije prestala ni nakon utakmice. "Nisam bio uplašen. Iskusniji saigrači su mi dosta pomogli, a posebno Saša Ilić", rekao je Partizanov debitant - mladi defanzivac Miladin Stevanović.

Fudbal 24.10.2014 | 16:15
Najjači utisak - navijači! A dobitak - debitant Stevanović!

Uprkos porazu, pa i rekordno ubedljivom u Humskoj u međunarodnim utakmicama (0:4), navijači Partizana dugo su u četvrtak pevali svojim ljubimcima.

Pesma je odjekivala stadionom i posle završetka duela crno-belih i Bešiktaša, a gostima neverovatna scena naterala je i trenera Bešiktaša Slavena Bilića da zastane i zadrži se još koji minut na terenu.

Šef struke Partizana Marko Nikolić rekao je da mu je pesma sa južne trubine najjači utisak iz kišne noći, u kojoj je njegov tim doživeo još jedan evro-neuspeh.

"Stvarno su bili impresivni i stavili su nam novi teret na leđa. Obaveza nam je da im se odužimo već u nedelju, u takmičenju u kojem smo kompetitivni, protiv Jagodine. Ja to očekujem od igrača. Da tada budu pravi. Ovoga što su nam priredili Grobari mislim da nema nigde", rekao je trener crno-belih posle utakmice.

Istočna tribina aplauzom je pozdravila i Bilića i igrače Bešiktaša. Divna slika otišla je u svet iz Humske.

"Partizan je pokazao da u Beogradu može da se igra, na dostojanstven i gospodski način", dodao je Nikolić.

O utakmici nije previše govorio. Konstatovao je da je tim iz Istanbula trenutno ipak suviše jak za crno-bele.

"Bešiktaš je prejak za nas u ovom trenutku. Kažnjavali su svaku našu grešku. Igrali smo sa superkvalitetnim timom, koji je zasluženo pobedio. Imali smo periode dobre, šansu na 0:1, ali reč je o timu koji je superkvalitetan i koji kažnjava svaki pad koncentracije", izjavio je trener Partizana.

Pred crno-belima je okretanje ka obavezama u Superligi, u kojoj su lideri.

Pripremu za mečeve protiv Jagodine, OFK Beograda i Vojvodine dočekaće i sa jednim pozitivnim utiskom.

"Pozitivno je da je Partizan igrao sa jednim igračem od 17 godina i jednim od 18. To im je velika škola", izjavio je Nikolić, koji je u ekipu uvrstio tri igrača rođena 1996. godine - Danila Pantića, Andriju Živkovića i debitanta Miladina Stevanovića.

Naredni meč, crno-beli igraće u nedelju, u Jagodini.

Utakmica Partizan - Bešiktaš prva je posle mnogo vremena koju je tim iz Humske odigrao bez prvog desnog beka - Miroslava Vulićevića.
U njegovom odsustvu, kraj desne aut linije stao je debitant Miladin Stevanović (18), omladinski reprezentativac Srbije. Nažalost, prvu utakmicu među seniorima neće pamtiti po dobru.

"Šansa je došla iznenada. Vulićević je u sjajnoj formi, ali mu se dogodio peh sa povredom kolena. Nadam se da sam iskoristio priliku", smireno je rekao Partizanov tinejdžer posle ubedljivog poraza od Bešiktaša.

Rivali su mu bili iskusniji Olčan Sahan, Oguzan Ozjakup, pa i Demba Ba (na slici), ali nije pokazao veliku tremu. Govorio je i o tome ispred stadiona.

"Nije me bio strah, bez obzira što je sa druge bio veliki klub. Pored mene su bili iskusni saigrači, koji su mi dosta pomogli, a posebno Saša Ilić, sa kojim sam razgovarao ovih dana o utakmici".

Stevanović je sa "Parnim valjkom" prošao kompletne pripreme, gde je na prijateljskim utakmicama dobijao šansu, ali uglavnom kao centralni bek. Sada je morao da odgovori zadacima uz desnu aut-liniju.

"Više sam igrao kao štoper, ali mi nije problem ni na desnom beku. Trudiću se da maksimalno iskoristim svaku priliku koju dobijem i nadam se da ću uspeti".

O porazu nije govorio dugo. Već je usmerio pažnju ka sledećim utakmicama.

"Ovo je naša realnost. Moramo uzdignutih glava da izađemo iz ove situacije i da prebrodimo poraz što pre. Naravno, i da se što bolje spremimo za utakmice sa Jagodinom, OFK Beogradom i Vojvodinom".

Komentari / 0

Ostavite komentar